Internet în Germania – cele mai importante informații, cele mai mici prețuri!

Atunci când cauți abonamentul potrivit de internet trebuie să iei în considerare mai mulți factori. În primul rând  vei găsi o mulțime de oferte de abonamente și prețuri pentru internet, cu diferite condiții care pot fi greu de înțeles. În al doilea rând, mulți operatori de internet concurează între ei – de la operatorii de rețea la magazine. În această situație alegerea celei mai bune conexiuni la internet nu este foarte ușoară. Așa că hai să facem o comparație. Notă: Sub motorul de comparație veți găsi multe sfaturi utile despre cum să te conectezi la internet în Germania!

Cea mai bună ofertă de internet din Germania!

Înainte de a compara ofertele operatorilor germani de internet, trebuie să știi că ofertele de internet prezentate pe site-ul nostru sunt de obicei mai ieftine decât cele oferite direct de operatori. Acest lucru se datorează lipsei costurilor de personal ale operatorului, precum și bonusurilor pe care le vei primi atunci când închei contractul online.

Mai jos este prezentat un exemplu ca dovadă.

Comandând abonamentul o2 my Home M pe site-ul furnizorului, plătești 19,99 € lunar pentru primele 12 luni, iar începând cu a 13-a lună 29,99 €. Pentru întreaga durată a contractului vei plăti în total 599,76 €.

Comandând același abonament prin intermediul InGermania.ro, plătești 23,34 € lunar pe toată durata contractului (24 de luni), adică 560,16 în total. Acest preț include bonusurile care, după semnarea contractului, îți vor fi transferate în contul bancar.

În plus, acest tip de contract poate fi reziliat în maxim 14 zile de la încheierea sa, fără a prezenta vreun motiv și fără să plătești nimic (conform prevederilor germane: § 312 ff., 355 BGB). Această lege este concepută pentru a proteja consumatorii împotriva companiilor neserioase și pentru a reduce riscurile.

Iată cum se completează formularul de mai jos pentru a vizualiza ofertele furnizorilor germani de internet!

În formularul de mai jos, introdu codul de zonă (Vorwahl) al orașului în care locuiești (dacă nu îl cunoști, caută pe Google codul poștal și „Vorwahl”, de exemplu „50667 Vorwahl”) și alege viteza de internet care te interesează (Geschwindigkeit) . În plus, poți allege oferta Flatrate (nelimitat) pentru telefon fix (Festnetz-Flatrate) și televiziune (Fernseh-Flatrate). Poți de asemenea decide durata contractului (Vertragslaufzeit) și să menționezi dacă ai un contract cu un alt furnizor (Laufender Vetrag?), specificând durata acestuia (Restlaufzeit aktueller Vertrag). Astfel, vor fi afișate rezultatele operatorilor care oferă, de exemplu, luni gratuite. Introdu apoi datele de contact și datele de plată. După trimiterea cererii, vei primi confirmare prin e-mail și de la operatorul ales împreună cu datele de acces.

De câți MBit/s ai nevoie?

Atunci când alegi viteza, ghidează-te după următoarea regulă: dacă vrei doar să navighezi pe internet și să scrii e-mailuri, e de ajuns o viteză de 16.000 Kbit/s (16 Mbit/s). În prezent, aproape toți furnizorii de servicii de internet din Germania oferă o asemenea viteză. Dacă adesea descarci fișiere mai mari din rețea și folosești în mod regulat serviciile de streaming, cum ar fi Netflix sau Youtube, ar trebui să te gândești la o conexiune mai rapidă, de cel puțin 25 Mbit / s. O conexiune prin cablu telefonic lentă limitează plăcerea de a utiliza internetul, așa că te sfătuim să alegeți un abonament cu o conexiune rapidă la Internet.

Vitezele aproximative disponibile la adresa ta pot fi verificate în timpul procesului de comandă. Pentru accesul DSL prin conexiuni telefonice, de obicei sunt disponibile viteze de 6 Mbit/s și 16 Mbit/s pentru primirea datelor (download) și 1 Mbit/s pentru trimiterea datelor (upload). În tot mai multe locuri e disponibilă și o generație mai nouă de conexiuni, așa-numitele VDSL cu viteză de trimitere până la 100 Mbit/s și 10 Mbit/s pentru download. În ultima vreme conexiuni cu viteze de până la 1000 Mbit/s și 50 Mbit/s sunt de asemenea disponibile în unele cartiere ale marilor orașe.

Conexiunea VDSL este de obicei mai scumpă decât DSL(mai lentă), dar tot mai mulți operatori oferă 50 Mbit/s la prețul vitezei standard actuale de 16 Mbit/s. Rețelele prin cablu oferă de obicei o viteză mai mare de download (până la 1000 Mbit/s), dar transmisia de date este de obicei limitată la maxim 10 Mbit/s.

Fii atent la durata minimă a contractului pentru conexiunea prin cablul de telefon (DSL-Anschluss)

Abonamentele germane de internet au de obicei o durată minimă a contractului care leagă clientul de furnizorul său de internet timp de 24 de luni. Dacă nu reziliezi contractul cu 3 luni înainte de expirare, acesta va fi prelungit cu încă 12 luni. Furnizorii își pot planifica afacerea mai bine pe o perioadă mai lungă de timp și recompensează utilizatorii care aleg o durată minimă mai lungă a contractului. De exemplu, astfel de utilizatori au o plătesc o taxă mai mică pentru conexiunea fixă. Durata contractuală are și dezavantaje: în primul rând, nu poți reacționa rapid la scăderea prețurilor pe piața serviciilor de internet și, în al doilea rând, este imposibil până în ultima lună să schimbi conexiunea cu o tehnologie de acces mai rapid, precum VDSL (până la 50 Mbit/s). La rândul său, dacă sunteți în căutarea unei conexiuni la internet mai mult timp, puteți utiliza facilitățile furnizorilor timp de mai multe luni. Cu toate acestea, trebuie fii atent la perioada de anulare a contractului, astfel încât în ​​luna la care acesta se încheie să poți alege oferte noi, care sunt se adresează cel mai adesea doar clienților noi și celor care își schimbă furnizorul de internet.

Internet în Germania – este posibil să te conectezi și fără telefon fix?

Dacă nu ai nevoie de un telefon fix pentru ca folosești doar mobilul, poți alege acest lucru atunci când compari ofertele de internet. E de ajuns să debifezi căsuța „Telefonflatrate”, adică ”plata pentru serviciul de telefonie” și vei primi doar oferte de internet fără telefon. Poți evita astfel costuri inutile și nu va trebui să plătești luni bune pentru ceva ce nici măcar nu folosești.

O opțiune atractivă este internetul prin cablu

Dacă furnizorii de Internet nu pot asigura o conexiune în bandă largă, există alte opțiuni. Una dintre ele este Internetul prin cablu – nu ai acces la internet printr-un cablu telefonic DSL din cupru, ci prin cablul TV. Furnizorii de cablu, precum Unitymedia și Kabel Deutschland, oferă acces la internet, televiziune și telefonie fixă. Datorită prețurilor bune și transferului de date la o viteză de 200 Mbit/s, opțiunea Internetului prin cablu este mai mult decât o simplă alternativă la o conexiune prin cablul de telefon. Dacă te interesează să te conectezi la Internet folosind această metodă, ar trebui să compari ofertele furnizorilor de mai jos.

Cât costa internetul în Germania?

Atunci când alegi un abonament de internet fix în Germania, trebuie să te gândești la mai multe cheltuieli „pentru început”. Cei mai mulți operatori îți oferă un modem gratuit pe toată durata contractului, dar trebuie să plătești aproximativ 10 euro pentru expedierea lui. Dacă locuința ta nu are încă o linie telefonică activă și alegi internetul (V)DSL, trebuie să iei în calcul costurile activării liniei de către un tehnician Deutsche Telekom, așa-numitul Bereitstellungsentgelt, în valoare de 40-60 de euro. Taxele de activare similare sunt percepute și de operatorii de cablu. Totuși aceste costuri pot fi total sau parțial rambursate ca parte a promoțiilor existente (de exemplu, prin reducerea taxei în primele luni ale contractului).

Majoritatea operatorilor oferă contracte de servicii pe o perioadă de doi ani. Unii dintre ei îți permit să alegi o conexiune la internet cu posibilitatea de renunțare în urma unui preaviz de o lună. Cu toate acestea, trebuie să te aștepți la costuri lunare mai mari sau lipsa oricăror reduceri la începutul contractului.

Conectarea la internetul fix în Germania – realizarea comenzii

După ce ai ales furnizorul și abonamentul și ai plasat comanda, nu îți mai rămâne decât un singur lucru de făcut – să ai răbdare. Poate dura până la câteva săptămâni de la plasarea comenzii până la momentul în care vei fi efectiv conectat la internet. În cazul conexiunilor prin intermediul unei linii telefonice, furnizorul tău va contacta Deutsche Telekom pentru a solicita activarea liniei telefonice. Deutsche Telekom te informează apoi despre data la care instalatorul va efectua această activare (de regulă în termen de 14-21 de zile de la plasarea comenzii). Dacă conexiunea este nouă, trebuie să fii acasă – este posibil ca instalatorul să trebuiască să verifice priza telefonului. În caz de probleme cu data aleasă, trebuie să contactezi furnizorul ales pentru a stabili o nouă dată. Teoretic conexiunea va fi realizată cel mai repede atunci când alegi chiar Deutsche Telekom ca furnizor de internet, dar prețurile sunt mai mari decât ale concurenței.

Cum să reduci costurile internetului în Germania?

Pentru a plăti întotdeauna cele mai mici facturi de internet din Germania, nu uitați să reziliezi contractul înainte de expirare pentru a putea negocia condiții mai bune.

În plus, majoritatea operatorilor germani percep costuri suplimentare pentru închirierea unui router WIFI pe durata contractului. În cazul acesta merită să îți cumperi propriul echipament pentru a nu plăti chiria. Routerele WIFI ”Fritzbox” sunt foarte populare în Germania. Acestea pot fi cumpărate la un preț bun de pe Amazon:

Schema de conectare pentru modemul DSL

Mai jos este o diagramă pentru conectarea unui modem DSL în Germania:

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...