Prețurile carburanților în Germania: iată când merită să faci plinul!

Mulți șoferi rămân fără cuvinte când se uită la prețurile actuale ale carburanților în Germania. În unele locuri, prețul unui litru de benzină depășește 1,50 euro. Anul trecut, consumatorii puteau încă să alimenteze cu aproximativ 1,20 euro. Prețul motorinei în Germania este în prezent de aproximativ 1,35 euro, după ce anul trecut a scăzut sub 1,00 euro pe litru în multe locuri. De ce se scumpește atât de mult carburantul în Germania și cum se pot găsi prețuri mai mici?

Benzină și motorină: iată de ce cresc prețurile în Germania

Două evoluții principale sunt responsabile pentru creșterea prețurilor la carburanți în Germania, explică ADAC. „Prețul petrolului își revine treptat după prăbușirea indusă de coronavirusul de anul trecut. În plus, la 1 ianuarie, TVA a fost majorată la nivelul anterior de 19%, iar la începutul anului a fost introdusă o taxă pe CO2 pentru carburanți.” – Purtătorul de cuvânt al ADAC, Andreas Hölzel, a declarat.

Acest lucru a dus la creșterea prețurilor la benzinării pentru șoferi. El a adăugat că această evoluție este realistă și nu se datorează unei situații extreme. „Din noiembrie, am înregistrat o creștere a prețului de aproximativ 22 de cenți pentru benzină și de aproximativ 26 de cenți pentru motorină”, a declarat – a explicat expertul.

La ce ore este cel mai scump carburantul în Germania?

Analiza prețurilor ADAC arată că societățile de uleiuri minerale stabilesc prețuri deosebit de ridicate în orele dimineții. Prețul scade apoi în mod constant pe parcursul zilei. „Evaluările prețurilor la carburanți arată că alimentarea este cea mai scumpă dimineața, între orele 6 și 9. Pe măsură ce ziua avansează, prețurile scad din ce în ce mai mult. Automobiliștii vor găsi prețuri semnificativ mai mici la carburanți între orele 18.00 și în jurul orei 22.00. „Cu toate acestea, există întotdeauna diferențe regionale.” ADAC își bazează calculele pe prețul mediu din întreaga țară. Expertul sfătuiește să comparați prețurile: „Nu este niciodată un lucru rău să verificați diferențele de preț între benzinăriile dintr-o anumită localitate înainte de a face plinul de combustibil.”

Iată cum să găsiți cel mai bun preț la combustibil în Germania

Pe lângă diversele aplicații de alimentare cu combustibil care afișează prețul mediu și evaluează prețul regional, cei interesați pot folosi și aplicația de hărți a Google.

Google Maps arată prețul actual al benzinei Super, Super E10 și al motorinei. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să introduceți termenul „benzinărie” în bara de căutare a aplicației. „Tankstelle” și deschideți o listă cu benzinăriile din apropiere:

Lista stațiilor de benzină cu prețurile carburanților arată astfel:

În plus, puteți utiliza aplicații cu ajutorul cărora puteți compara prețurile la carburanți, cum ar fi „Clever-Tanken” sau „Mehr Tanken”.

Benzină și motorină: Scad prețurile la benzină?

O scădere a prețurilor la carburanți este mai degrabă improbabilă. În ultimii cinci ani – cu excepția anului 2020, anul coronavirusului – prețurile au crescut de obicei în primele cinci luni ale anului. Prețurile se prăbușesc apoi între iunie și august, înainte de a crește din nou în septembrie. Prețurile la benzinării scad de obicei toamna și cresc din nou spre sfârșitul anului.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...