Spionii ruși au stabilit ținte în Germania? Oficiul Federal pentru Protecția Constituției investighează cazul

O unitate de diversiune a serviciilor speciale rusești GRU a fost arestată în Ucraina în urmă cu două săptămâni. Descoperirile din bagajele bărbatului se pare că au îngrijorat Oficiul pentru Protecția Constituției din Germania.

Atenție la Saxonia și Berlin

Se spune că Direcția Centrală de Informații a Rusiei, pe scurt GRU, ar fi marcat diverse ținte din Germania care ar putea fi atacate în caz de război. Oficiul Federal pentru Protecția Constituției investighează această suspiciune, a relatat Focus, citând cercuri de securitate germane. Țintele ar fi instalațiile Agenției Federale de Rețele din Saxonia și Berlin.

Potrivit raportului, ancheta a fost lansată în legătură cu arestarea unei unități rusești de diversiune în Ucraina în urmă cu două săptămâni. Bagajele bărbaților conțineau notițe și coordonate care duceau spre teritoriul german.

Serviciul secret al GRU este notoriu

Într-una dintre note este marcată municipalitatea săsească Markersdorf – acolo se află una dintre locațiile Agenției Federale de Rețele. Alte coordonate ar indica puncte din cartierele Tegel și Wilmersdorf din Berlin. Oficiul pentru Protecția Constituției nu a comentat încă acest raport.

Serviciul special GRU este cunoscut pentru operațiunile sale secrete și pentru atacurile din străinătate. Organizația ar fi responsabilă pentru otrăvirea fostului agent Serghei Skripal și a fiicei sale în Salisbury, Anglia, în martie 2018. De asemenea, se spune că GRU ar fi fost implicat într-o tentativă de lovitură de stat în Muntenegru în același an.

Erich Schmidt-Eenboom, expert în servicii secrete și fost ofițer Bundeswehr, a declarat pentru Focus: „Planificarea lipsită de scrupule a serviciilor secrete rusești pentru posibile activități de sabotaj în Germania reprezintă deja apogeul în timpul acestui al doilea Război Rece pe care Putin l-a declarat. Guvernul ar trebui să expulzeze din țară agenții secreți care pretind că sunt diplomați.”

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...