Spionii ruși au stabilit ținte în Germania? Oficiul Federal pentru Protecția Constituției investighează cazul

O unitate de diversiune a serviciilor speciale rusești GRU a fost arestată în Ucraina în urmă cu două săptămâni. Descoperirile din bagajele bărbatului se pare că au îngrijorat Oficiul pentru Protecția Constituției din Germania.

Atenție la Saxonia și Berlin

Se spune că Direcția Centrală de Informații a Rusiei, pe scurt GRU, ar fi marcat diverse ținte din Germania care ar putea fi atacate în caz de război. Oficiul Federal pentru Protecția Constituției investighează această suspiciune, a relatat Focus, citând cercuri de securitate germane. Țintele ar fi instalațiile Agenției Federale de Rețele din Saxonia și Berlin.

Potrivit raportului, ancheta a fost lansată în legătură cu arestarea unei unități rusești de diversiune în Ucraina în urmă cu două săptămâni. Bagajele bărbaților conțineau notițe și coordonate care duceau spre teritoriul german.

Serviciul secret al GRU este notoriu

Într-una dintre note este marcată municipalitatea săsească Markersdorf – acolo se află una dintre locațiile Agenției Federale de Rețele. Alte coordonate ar indica puncte din cartierele Tegel și Wilmersdorf din Berlin. Oficiul pentru Protecția Constituției nu a comentat încă acest raport.

Serviciul special GRU este cunoscut pentru operațiunile sale secrete și pentru atacurile din străinătate. Organizația ar fi responsabilă pentru otrăvirea fostului agent Serghei Skripal și a fiicei sale în Salisbury, Anglia, în martie 2018. De asemenea, se spune că GRU ar fi fost implicat într-o tentativă de lovitură de stat în Muntenegru în același an.

Erich Schmidt-Eenboom, expert în servicii secrete și fost ofițer Bundeswehr, a declarat pentru Focus: „Planificarea lipsită de scrupule a serviciilor secrete rusești pentru posibile activități de sabotaj în Germania reprezintă deja apogeul în timpul acestui al doilea Război Rece pe care Putin l-a declarat. Guvernul ar trebui să expulzeze din țară agenții secreți care pretind că sunt diplomați.”

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...