Furnizorii de energie electrică din Germania – cum să schimbi tariful!

Compară ofertele furnizorilor germani de energie electrică

Mai jos poți compara ofertele furnizorilor de energie electrică din Germania. Înainte de a face o comparație, e bine de știut că un contract încheiat online cu furnizorul de energie este de obicei mai ieftin decât unul încheiat la biroul de relații cu clienții. Acesta nu include costurile de personal și eventualele reduceri. În plus, e bine de știut și că un contract încheiat online poate fi reziliat în termen de 14 zile de la încheierea lui, fără a specifica vreun motiv și fără taxe de reziliere (așa prevăd reglementările germane: § 312 ff., 355 BGB). Această lege este menită a proteja consumatorii de firmele neserioase și pentru a diminua riscurile.

Instrucțiuni pentru formular – așa vei găsi cea mai ieftină energie electrică din Germania!

Pentru a vizualiza ofertele furnizorilor de energie electrică pentru adresa ta, te rugăm să completezi formularul de mai jos. Începem prin introducerea codului poștal (Postleitzahl) al localități în care locuiești. În continuare, introdu consumul estimat de energie electrică (Verbrauch) – dacă introduci un consum prea mare, vei primi banii înapoi, așa că nu trebuie să-ți faci griji. Menționează apoi dacă dorești să utilizezi doar energie regenerabilă (bifează da „Ja” lângă „Nur Ökostrom”), dacă vei folosi energia doar în scopuri private (Nutzung: Privat) sau pentru firmă (Nutzung: Gewerblich), dacă în prețul ofertelor trebuie incluse sau nu reducerile (multe companii oferă reduceri în primul an dacă alegi oferta lor). În plus, în setările opționale poți defini: durata contractului (Laufzeit); tipul de garanție a prețului (Art der Preisgarantie); kWh-Pakete – în acest caz cumperi o anumită cantitate de energie; perioada de reziliere a contractului (Kündigungsfrist); durata garanției prețului (Dauer der Preisgarantie) și afișarea ofertelor în funcție de opiniile pozitive ale altor clienți (Weiterempfehlungsquote). După completarea formularului, ofertele care îndeplinesc așteptările tale vor fi afișate. Dacă decizi să alegeți un nou furnizor, te rugăm să completezi formularul de cerere online cu datele tale. Orice reduceri se vor aplica automat. După trimiterea formularului, vei primi un e-mail de confirmare.

Cum să închei un contract de furnizare a energiei electrice în Germania

Nu e nevoie de mult efort ca să înregistrezi energia electrică în Germania sau să schimbi furnizorul. Întregul proces se limitează la câțiva pași și poate fi realizat în 10-15 minute:

  • Verifică consumul de energie și seria contorului.
  • Folosește motorul nostru de căutare pentru actualele tarife la curent în Germania.
  • Alege un nou furnizor și completează formularul online.
  • Așteaptă un mesaj de la noul furnizor, care se va ocupa de toate formalitățile pentru tine.

Stromwechsel – schimbarea furnizorului de energie electrică în Germania

Dacă locuiești în Germania și intenționezi să schimbi furnizorul de energie electrică, atunci sunt recomandate tarifele la curent cu cea mai lungă garanție de preț posibilă pentru că asta de protejează de creșterile de preț. În plus, fii atent la durata contractului și perioada de reziliere. În cazul acesta cu cât sunt mai scurte, cu atât mai bine – că să poți profita de noile oferte care apar pe piață. Acordă atenție și metodelor de plată: există oferte cu plată lunară și plată în avans. Cea din urmă sunt cele mai avantajoase pentru că furnizorul nu suportă costuri bancare mari – pentru încasare și nici nu riscă o neplată. Plata în avans nu e nimic surprinzător în unele industrii (de ex. în telefonia mobilă sau asigurări). Există însă riscul ca în cazul falimentului furnizorului să pierzi banii deja plătiți.

Schimbarea contractului: trebuie să pregătești următoarele informații

Dacă ai găsit mai sus o nouă ofertă mai avantajoasă, poți completa și trimite direct online contractul de schimbare a furnizorului de energie electrică. Alternativ poți descărca documentul gratuit și fără nicio obligație ca PDF sau îl poți primi prin poștă la adresa ta.

În afară de datele personale, pentru a schimba furnizorul de energie electrică ai nevoie de următoarele informații:

  • termenul de livrare preferat
  • seria contorului (Zählernummer)
  • numele actualului furnizor
  • numărul de client
  • indexul contorului (abia în momentul schimbării efective a furnizorului)

În cazul cererea conține informații incomplete, un angajat al furnizorului de energie electrică ales te va contacta telefonic sau prin e-mail pentru a le completa, eventual, pentru a corecta informațiile necesare. Din acest motiv, este important să menționezi numărul tău de telefon și adresa de e-mail în cerere. Acest serviciu e bineînțeles gratuit. Noul furnizor de energie electrică va avea grijă de toate formalitățile legate de schimbare.

Important: După cum am menționat mai sus, dacă vrei să renunți la contract după încheierea lui, există posibilitatea ca în termen de 14 zile de la semnare să îl reziliezi. Acest lucru e valabil doar în cazul contractelor încheiate online!

O dată pe an primești regularizarea, apoi primești înapoi suma plătită suplimentar sau ești informat că ai consumat mai mult decât ai planificat. În cel de-al doilea caz, furnizorul de energie poate majora plata lunară.

Reziliezi singur contractul – da sau nu?

Cu ocazia schimbării furnizorului de energie, de obicei noul furnizor trebuie să se ocupe de rezilierea contractului cu actualul furnizor. Mai ales dacă ai un tarif de bază cu actualul furnizor, îți recomandăm să nu reziliezi singur contractul. Nu trebuie decât să completezi contractul cu noul furnizor și să îl trimiți înapoi la adresa furnizată. Noul furnizor de energie electrică reziliază contractul cu vechiul furnizor cât de repede se poate și începe furnizarea de energie.

Cu toate acestea, pentru a rezilia contractul cu actualul furnizor existent, noul furnizor are nevoie de ceva timp, în majoritatea cazurilor aproximativ 4 săptămâni. De aceea în cazul perioadelor scurte de preaviz ar trebui să te ocupi personal de asta. Trebuie să acționezi singur dacă din cauza măriri prețurilor, furnizorul tău actual oferă o perioadă foarte scurtă pentru așa-numita încetare specială a contractului. Reține că adesea furnizorii oferă consumatorilor doar 14 zile pentru reziliere.

Dacă ai un contract pe termen lung sau termenul de preaviz se termină peste câteva săptămâni, ar trebui să îl reziliezi singur. Doar atunci poți fi sigur că contractul nu va fi prelungit cu încă un an sau mai mult.

Ca sa fii sigur că nu vor fi probleme cu schimbarea furnizorului de energie electrică, ar trebui să menționezi clar în contractul cu noul furnizor că rezilierea contractului anterior a fost deja făcută.

Rezilierea contractului de furnizare a energiei electrice trebuie făcută în scris.

Prețul curentului în Germania

Prețul mediu al curentului în Germania de la 13,94 la 29,16 cenți pe kilowatt-oră de la începutul noului mileniu. Aceasta înseamnă o creștere totală de 109% și 6% pe an. Acești 29,16 cenți includ costurile de generare a energie, transport și toate accizele și alte taxe. Tabelul de mai jos arată evoluția costurilor energiei electrice din ultimii 10 ani:

AnPrețul curentului cenți/kWhAccize și alte taxeCosturile pentru întreținerea rețeleiCosturile de generare a energiei
201729.1655 %26 %19 %
201628.6954 %24 %22 %
201528.6852 %23 %25 %
201429.1452 %23 %25 %
201328.8450 %23 %27 %
201225.8945 %24 %31 %
201125.2345 %23 %32 %
201023.6941 %25 %34 %
200923.2138 %25 %37 %
200821.6539 %27 %34 %

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...