Germania: Amenzi mai mari de mâine pentru vitezomani și cei care încalcă regulile de parcare!

Poliția germană subliniază că marți (9 noiembrie) va intra în vigoare un nou catalog de amenzi. Acesta prevede amenzi semnificativ mai mari în unele cazuri.

Modificarea regulamentului are ca scop principal protejarea pietonilor și a bicicliștilor. Printre altele, amenzile pentru parcarea ilegală pe trotuare și pe pistele pentru bicicliști, oprirea pe benzile de urgență, precum și oprirea și parcarea în al doilea rând vor crește semnificativ.

Amenzile mai mari sunt, de asemenea, menite să facă mai puțin atractivă acceptarea deliberată a anumitor amenzi, cum ar fi parcarea fără un tichet de parcare valabil.

55 de euro pentru parcare neautorizată

Parcarea neautorizată pe trotuare și pe pistele de biciclete, pe benzile de autobuz și pe un spațiu destinat parcării vehiculelor electrice va costa acum cel puțin 55 de euro. În cazul obstrucției altora, acest lucru poate fi și mai scump. În plus, acum sunt posibile și puncte în Flensburg.

Anterior, puteau fi sancționate doar obstacolele rezultate din încălcări ale regulilor de oprire și de parcare.

Amenzi mai mari pentru depășirea vitezei

Cine depășește limita de viteză cu 11 până la 15 kilometri pe oră (km/h) într-o zonă urbană va trebui să plătească 50 de euro (înainte 25 de euro). Pe de altă parte, dacă depășiți limita de viteză cu 16 până la 20 km/h, va trebui să plătiți 70 de euro (în loc de 35 de euro anterior). În Germania, poliția este responsabilă de controalele de viteză, în timp ce autoritățile de ordine publică (Ordnungsamt) se ocupă în principal de infracțiunile de parcare.

Alte sancțiuni mai mari se aplică, de exemplu, pentru neinformarea sau interzicerea utilizării așa-numitelor „coridoare de viață” pe autostrăzi și pentru viraje necorespunzătoare.

sursa: www.bz-berlin.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...