Gata cu măștile și testele: virusologul Stöhr cere să se pună capăt tuturor restricțiilor impuse copiilor

Virologul și epidemiologul Klaus Stöhr a cerut încetarea tuturor măsurilor de protecție împotriva coronavirusului în rândul minorilor, din cauza faptului că evoluția bolii la această categorie de vârstă nu este gravă. Întrebat de Neue Osnabrücker Zeitung dacă – la fel ca și șeful Asociației Naționale a Medicilor de Asigurări Sociale de Sănătate (KBV), Andreas Gassen – ar susține o așa-numită Zi a Libertății, Stöhr a răspuns: „Da, în cazul copiilor și tinerilor imediat. Ei ar trebui „să fie tratați toți ca fiind vaccinați sau vindecați”. Măștile din școli și testele obligatorii pentru acest grup ar trebui să dispară.

Stöhr a cerut, de asemenea, facilități semnificative pentru adulții vaccinați. În opinia sa, acest lucru ar trebui să se aplice și carantinei. „Pentru cei care au fost vaccinați, acest lucru trebuie să înceteze, nu mai pot fi împiedicați să lucreze și obligați să se supună la izolare”, a declarat – a declarat directorul de lungă durată al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). El a adăugat că aproximativ 74 la sută dintre adulții din Germania sunt vaccinați împotriva coronavirusului și că aceștia trebuie să înceapă să trăiască din nou normal.

„Pierdem bani” pe teste

Potrivit virusologului, ar trebui, de asemenea, să fie „imediat oprită” testarea persoanelor sănătoase și vaccinate. Aceasta include testarea în masă, în școli, a copiilor care nu prezintă niciun simptom de boală. „Aceasta este doar o risipă de bani care sunt mult mai necesari pentru lucruri cu adevărat importante”, a criticat el.

În același timp, el a spus că este prea devreme pentru a ridica toate restricțiile pentru adulți, din cauza riscului pe care coronavirusul îl reprezintă pentru persoanele mai în vârstă, nevaccinate. Mai mult de trei milioane de germani cu vârsta de peste 50 de ani nu au fost încă vaccinați, iar dozele de rapel pentru cei de peste 60 de ani nu sunt încă pregătite. „În iarna viitoare, va trebui să conducem în continuare cu mâna pe frână din cauza celor peste 50 de ani”, cu aceste cuvinte Stöhr s-a opus ideii de a elimina complet restricțiile pandemice.

Măștile din școli sunt un „chin” pentru copii

Pediatrul berlinez și purtător de cuvânt al Asociației Profesionale a Pediatrilor, Jakob Maske, a acuzat-o pe virologul Melanie Brinkmann, care a calificat drept stupidă eliminarea obligativității purtării măștilor în școli, că vede doar „viruși și nu oameni”. El s-a pronunțat ferm în favoarea eliminării obligativității copiilor de a purta măști și de a se supune testelor de depistare a coronavirusului, considerând că este vorba de un fel de hărțuire: „Acesta este singurul grup care trebuie să suporte acest lucru pentru că nu se poate proteja singur.”

El a declarat că nu dorește să „minimalizeze” virusul și că au existat „cazuri izolate de boli grave, nu există nicio îndoială în această privință, dar în acest moment este o infecție inofensivă pentru copii și trebuie să revenim la normalitate”. El a subliniat că în rândul adulților această normalitate a revenit deja în mare măsură, după cum o demonstrează, de exemplu, organizarea de evenimente în care nu este necesar să se poarte măști. Acesta a adăugat că nu există aproape niciun grup format din adulți care să fie testați de două ori pe săptămână, așa cum se întâmplă în cazul copiilor.

El a criticat, de asemenea, faptul că asociațiile de profesori sunt cele care apără cerința de a purta măști: „Deci, există asociații de profesori care se tem pentru profesorii lor și nu sunt foarte preocupate de drepturile copiilor. Trebuie să recunoști că este foarte deprimant.” El a adăugat că obligația de a purta măști în școli este o povară grea pentru copii.

Medicul pediatru a reamintit că alte infecții „provoacă uneori exact aceleași daune” ca coronavirusul la copii, sau chiar la fel de multe. Prin urmare, pentru moment, această infecție trebuie să fie considerată „relativ inofensivă”. Potrivit lui Maske, faptul că în prezent există un nivel ridicat de îmbolnăvire la copii se datorează faptului că „aceștia sunt testați de două ori pe săptămână”.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...