Un hotel bavarez a decis să primească refugiați de război din Ucraina – dar ucrainenii au fost în minoritate în autocar

Este puțin înainte de prânz. În foaierul hotelului Atlas Sporthotel de pe Mittenwalder Straße din Garmisch-Partenkirchen se lucrează mult. Hans Steinbrecher, șeful serviciilor de urgență din cadrul asociației districtuale BRK, își instruiește angajații. Două mese sunt deja pregătite. Acestea conțin teste pentru coronavirus, dezinfectanți, papetărie. Mai mulți lucrători Caritas s-au adunat în sala de mic dejun.

Războiul din Ucraina: 100 de refugiați sosesc în Garmisch-Partenkirchen – toată lumea vrea să ajute

Sarcina lor este de a organiza retrageri de numerar. În fața intrării se află o angajată a hotelului care vorbește ucraineană datorită rădăcinilor sale est-europene. Alături de ea stau doi angajați ai Biroului de înregistrare a străinilor. Există o așteptare tensionată. Nimeni nu știe cine va coborî din autobuz în câteva minute. Se oferă asistență medicală. Sunt așteptate multe mame și copii. Toată lumea vrea să ajute. Ajutoarele vor să fie prezente atunci când primul transport de aproximativ 100 de refugiați ucraineni din Fürstenfeldbruck și Erding va ajunge la Garmisch-Partenkirchen.

Antreprenorul Ibrahim Kavun le pune la dispoziție gratuit hotelul Atlas Sporthotel din Mittenwalder Straße. Au fost organizate nenumărate videoconferințe în avans”, explică Anton Speer, administratorul inundațiilor. A fost înființat un grup special de coordonare. Valul suplimentar de refugiați, pe termen foarte scurt, reprezintă o provocare uriașă pentru district.

Garmisch-Partenkirchen: Doar o mică parte dintre refugiații de război din Ucraina erau ucraineni

Transportul a fost organizat de guvernul federal și de stat. Instrucțiunile pentru hotel sunt clare: să găzduiască refugiați ucraineni de război, în principal familii cu copii. Se pare, însă, că grupul de persoane cu cetățenie ucraineană din autobuzul cu refugiați de război este mic. Șase femei sunt rugate să meargă primele la recepție, una după alta. Toate trebuie să fie testate în prealabil pentru coronavirus, astfel încât să fie examinate și înregistrate. Al doilea grup care a sosit a fost o familie din Vietnam cu copii mici.

Ceilalți erau bărbați din Africa și Asia. Există incertitudine, confuzie. La urma urmei, doar refugiații de război sau cel puțin cei cu „legături ucrainene” ar trebui să primească pace pentru a preveni migrația ilegală. Bărbații studiază în Ucraina și au vizele necesare la ei, explică ei. Cu toate acestea, comunicarea cu ei este dificilă, deoarece nu vorbesc nici ucraineană, nici rusă. „Probabil că învață în engleză” – speculează un angajat al Caritas. Dar chiar și în această limbă comunicarea se dovedește foarte dificilă.

Discuția nu se încheie aici. În fața adăpostului se întâlnesc personalul hotelului, reprezentanți ai guvernului și lucrători Caritas. Bărbații sunt refugiați de război ucraineni sau migranți? În cele din urmă, se ia o decizie: deocamdată, toți vor fi acceptați la hotel ca refugiați care au o legătură cu Ucraina și nu vor fi duși în alt adăpost. „Trebuie să îi lăsăm să ajungă acolo mai întâi și apoi să vedem ce se întâmplă”, spune Stephan Scharf, purtător de cuvânt al administrației districtuale. Următorul pas este verificarea statutului celor care sosesc și a locului unde vor fi cazați.

Administratorul județului, Anton Speer (Alegătorii Liberi), va fi și el prezent în persoană. El speră că districtul său va fi capabil să ofere protecție în special celor care „au cea mai mare nevoie, cum ar fi mamele și copiii”. Cu toate acestea, el este conștient de faptul că în zilele și săptămânile următoare autoritățile vor trebui să se ocupe de un spectru mult mai larg de nou-veniți. „Bineînțeles, oricine are nevoie este binevenit aici”, a spus el.

Refugiații de război din Ucraina vor primi un permis de ședere de un an

Toți cei care se supun în prezent legislației ucrainene vor primi automat un permis de ședere de un an în Germania. În prezent, județul trebuie să accepte cel puțin 676 din cei 100.000 de refugiați. „Dar nu există o limită superioară dacă sunt mai mult de 100.000.” De aceea, Speer și un grup de coordonare din cadrul biroului său au mers deja pe Valea Isar, Valea Ammer și Valea Loisach pentru a găsi proprietăți adecvate. „Pentru că nu știm câți oameni vor mai veni. Cu toate acestea, districtul dorește să fie pregătit pentru acest lucru.

Sursa: www.tz.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...