Drosten: pandemia ar putea deveni în curând endemică, dar nu încă în Germania

Pandemia de coronavirus durează de un an și jumătate, iar în viitor, COVID-19 ar putea deveni endemică, adică să reapară constant, precum gripa. Virologul Christian Drosten nu vede o astfel de evoluție în Germania până în prezent, deoarece rata de vaccinare este prea mică. Într-o altă țară europeană, însă, există șanse mari ca acest lucru să se întâmple.

În Marea Britanie, COVID-19 ar putea deveni în curând o boală endemică

Drosten a declarat într-un interviu acordat ziarului Die Zeit că în unele țări pandemia ar putea deveni endemică încă din această toamnă și iarnă. După cum a declarat virusologul, „Marea Britanie este probabil una dintre ele, în timp ce în Germania nu este iminentă în acest moment”.

El justifică acest lucru prin faptul că în Germania au fost infectați cu coronavirus mult mai puțini oameni decât în Marea Britanie și, în plus, procentul de vaccinare este mult mai mic. Nivelul de imunitate este, prin urmare, insuficient pentru a aștepta fără teamă sosirea iernii. Termenul „endemică” înseamnă apariția constantă a unei anumite boli într-o anumită zonă, în cantități care rămân similare timp de mai mulți ani. Acesta este cazul gripei, care revine în fiecare an.

Va fi Sars-CoV-2 cauza răcelilor în viitor?

„Presupun că Sars-CoV-2 se va comporta ca și alte coronavirusuri endemice pe termen lung”, a adăugat Drosten. Acestea au slăbit treptat și acum provoacă doar răceli ușoare în marea majoritate a cazurilor. Cu toate acestea, nu se știe dacă acest lucru va fi valabil și pentru Sars-CoV-2.

Campania de vaccinare din Germania continuă să încetinească. În ciuda faptului că guvernul federal a declarat această săptămână drept săptămână națională de vaccinare, numărul de doze zilnice de vaccin COVID-19 nu crește. Și asta în ciuda faptului că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani a început în urmă cu câteva săptămâni. În această grupă de vârstă, interesul a fost inițial ridicat, dar a scăzut recent – ca și în toate celelalte grupe de vârstă.

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...