Nu ți-ai mâncat mâncarea? Într-un restaurant asiatic din Saxonia Inferioară se poate plăti o amendă de 10 euro!

La restaurantul Fang din comuna Rhauderfehn, situată în districtul Leer din Saxonia Inferioară, ar fi bine să lăsați farfuria goală. În caz contrar, oaspeții riscă o „amendă” de zece euro. Restaurantul dorește să prevină astfel risipa de alimente.

Potrivit managerului restaurantului, Zi Ye, de obicei, toate locurile din restaurant (și sunt 200) sunt ocupate. La restaurantul Asian Fang, mâncărurile sunt servite pe bază de „all you can eat”. Oaspeții se pot apropia de bufet ori de câte ori doresc. Dar, potrivit lui Ye, mulți oameni pun prea mult pe ei înșiși și apoi o parte rămâne în farfurie. Ceea ce nu se mănâncă ajunge la coșul de gunoi. „Nu vreau să se întâmple asta”. – spune Ye într-un interviu acordat NDR Niedersachsen. În fiecare lună, angajații restaurantului aruncau alimente în valoare de 2-3.000 de euro.

Stickerii informează despre noile reguli

Prin urmare, Ye a comandat autocolante pe care le-a pus pe mese. Aceștia informează despre noile reguli: este mai bine să pui mai mult în farfurie mai des decât să risipești. Un panou amplasat la intrare informează vizitatorii cu privire la „pedeapsa” amenințată pentru lăsarea mâncării pe farfurie. „Nu vrem zece euro,” – Ye explică. Nu la asta se gândește managerul restaurantului asiatic. El dorește să schimbe comportamentul oaspeților și să prevină astfel risipa de alimente.

Cei care încearcă nu trebuie să plătească

Potrivit lui Ye, oaspeții pot evita să plătească dacă măcar gustă mâncarea dintr-o farfurie plină. Când o femeie a refuzat să guste din mâncarea pe care a pus-o în farfurie, a trebuit să plătească zece euro. Ea nu a vrut să facă asta. Toate persoanele de la masa ei au fost apoi interzise în restaurant. Numai această masă a lăsat 50 de litri de deșeuri.

Pedeapsa este legală?

Asociația germană a hotelurilor și restaurantelor (Dehoga) nu a putut răspunde la întrebarea NDR Niedersachsen privind legalitatea sancțiunii de a nu mânca în oraș. Șeful Dehoga din Frieslandul de Est, Erich Wagner, a declarat pentru NDR că nu i-a plăcut comportamentul unor oaspeți – și nici oferta de bufet „all you can eat”.

Sursa: NDR

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...