Furt de plăcuțe de înmatriculare în Germania – iată ce trebuie să faci într-o astfel de situație!

În fiecare an, în Germania sunt furate aproximativ 160.000 de plăcuțe de înmatriculare. Cu toate acestea, plăcuțele de înmatriculare pot fi pierdute și pe un drum accidentat dacă nu au fost montate corect. Indiferent dacă este furată sau pierdută, pierderea plăcuței de înmatriculare în Germania înseamnă probleme și costuri pentru proprietarul mașinii. Mai jos vă sfătuim ce trebuie să faceți dacă vă aflați în această situație.

Plăcuțe de înmatriculare furate în Germania – acționați rapid

Dacă observați că mașina dumneavoastră nu are plăcuța de înmatriculare, trebuie să acționați rapid, deoarece în Germania este ilegal să conduceți fără plăcuță de înmatriculare (amendă de 60 de euro). Nu contează dacă v-ați pierdut numărul de înmatriculare sau dacă acesta a fost furat: dacă cineva a comis o infracțiune cu numărul de înmatriculare furat sau pierdut, ați putea avea probleme dacă nu raportați imediat pierderea.

Ofițerii de poliție pot închide ochii dacă puteți dovedi că plăcuțele de înmatriculare tocmai au fost pierdute și că sunteți în drum spre casă. Plăcuța de înmatriculare de înlocuire din carton, folosită adesea în această situație, nu este în general permisă, dar este uneori tolerată în cazul unui drum scurt spre casă.

Să ai un număr de înmatriculare furat în Germania – iată ce trebuie să faci!

Dacă v-a dispărut plăcuța de înmatriculare, trebuie neapărat să:

  • Raportați furtul la poliție
  • Informați-vă compania de asigurări
  • În cazul în care pierdeți plăcuța (plăcuțele): returnați plăcuța de înmatriculare rămasă (dacă este disponibilă) la biroul de înmatriculare (KFZ Zulassungsstelle) unde este înregistrat în prezent vehiculul și solicitați o nouă plăcuță de înmatriculare.
  • În cazul în care plăcuțele de înmatriculare sunt furate: solicitați o nouă plăcuță de înmatriculare la biroul de înmatriculare corespunzător, prezentând o declarație de furt de la poliție (veți primi această declarație imediat ce raportați furtul plăcuțelor de înmatriculare la secția de poliție).

Pentru a vă reînmatricula mașina în Germania, veți avea nevoie de următoarele documente:

  • Carte de identitate sau pașaport
  • În cazul în care vehiculul aparține unei societăți, asociații sau altei persoane juridice: extras din registrul societăților sau asociațiilor, document care confirmă înființarea întreprinderii
  • În cazul în care persoana în cauză nu se poate prezenta ea însăși la autoritatea de înregistrare, persoana autorizată solicită: o autorizație scrisă semnată (original) și dovada identității reprezentantului autorizat (original) și dovada identității reprezentantului autorizat (copie)
  • Certificat de înmatriculare Partea I (Zulassungsbescheinigung Teil I)
  • Certificat de înmatriculare Partea II (Zulassungsbescheinigung Teil II)
  • Certificat de inspecție tehnică de la TÜV

Puteți citi mai multe despre înmatricularea unei mașini în Germania aici: Înmatricularea unei mașini în Germania.

Informații despre noua plăcuță de înmatriculare din Germania

La departamentul de înmatriculare vi se va elibera o nouă plăcuță de înmatriculare. Combinația anterioară este blocată timp de mai mulți ani din motive de securitate, deoarece hoții folosesc adesea plăcuțele de înmatriculare furate pentru diverse infracțiuni, cum ar fi furtul de combustibil din benzinării sau transportul de mașini furate. În funcție de termenii asigurării dumneavoastră, compania de asigurări va acoperi sau nu costul noilor plăcuțe de înmatriculare. În această situație, merită să contactați compania de asigurări și să întrebați despre acest lucru.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...