Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar se pare că acest lucru se întâmplă de mult timp. Numărul de persoane angajate după vârsta de pensionare este mai mare ca niciodată. Sute de șoferi din Germania, de exemplu, au chiar și peste 80 de ani.

În Germania, tot mai mulți seniori lucrează în mod profesionist

Au 67, 70, unii 75 și chiar 85 de ani: numărul persoanelor active cu vârsta de pensionare avansată din Germania a crescut din nou, depășind acum cu mult un milion. Așa reiese din răspunsul guvernului federal la o interpelare a Stângii, așa cum a relatat rețeaua editorială RND. Se pare că 1.066.895 de lucrători din Germania au avut 67 de ani sau mai mult în acest an. Aceasta a fost cu 15.000 mai mult decât anul trecut și cu 200.000 mai mult decât în 2015. Răspunsul guvernului federal arată, de asemenea, că peste 400.000 de lucrători au acum peste 70 de ani și aproximativ 138.000 au chiar peste 75 de ani.

Lucrători în vârstă de 80+

Lucrătorii cu vârsta de 67 de ani și peste lucrează în birouri, ca șoferi, fac curățenie, depozitează, lucrează în serviciile poștale, de livrare sau în construcții. Dintre cei peste 13.000 de lucrători care au 85 de ani sau mai mult, există alți 446 care lucrează ca șoferi în transportul rutier, arată datele. Aproximativ 1.100 de persoane sunt implicate profesional în activități de curățenie. Primele cinci ocupații de vârstă avansată includ, de asemenea, munca de secretariat, serviciile poștale și de depozitare a bunurilor și serviciile de construcții.

„Sărăcia la bătrânețe și pensiile mici îi determină pe oameni să se întoarcă la muncă”,” – Dietmar Bartsch, președintele grupului parlamentar de stânga din Bundestag, a declarat pentru RND. „Pentru mulți, aceasta nu este o decizie voluntară, ci una necesară, deoarece pensia lor pur și simplu nu este suficientă.”

Potrivit datelor suplimentare, din cei peste un milion de vârstnici care lucrează, peste 230.000 sunt supuși contribuțiilor de asigurări sociale și aproximativ 835.000 au un loc de muncă minor. În plus, există încă aproximativ 21.000 de persoane angajate cu jumătate de normă în cadrul așa-numitului „Nebenjob”.

Există o lipsă de locuri de muncă atractive pentru seniori

„Avem nevoie de locuri de muncă atractive pentru persoanele de peste 60 de ani,” – Bartsch, dar trebuie să existe și o „umbrelă de protecție” împotriva sărăciei la bătrânețe. În condițiile unei inflații record, o reformă serioasă a pensiilor devine din ce în ce mai urgentă, a spus politicianul de stânga. În acest context, el a solicitat, de asemenea, o creștere a nivelului pensiei la 53% și o pensie minimă de 1.200 de euro.

Sursa: Die Welt

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...

Poliția din Berlin avertizează cu privire la o nouă metodă a escrocilor – spargeri cu acid azotic

Fiți atenți când întindeți mâna la încuietoarea de la ușă! Poliția din Berlin avertizează asupra unei noi metode folosite...