Germania: Solicitările mai multor landuri de prelungire a restricțiilor până la sfârșitul lunii aprilie au fost respinse

Incidența COVID-19 în Germania rămâne foarte ridicată. Multe state ar dori să mențină măsurile de protecție – dar baza legală actuală pentru multe restricții legate de pandemie la nivel național expiră în acest weekend. Potrivit ministrului federal al sănătății, Karl Lauterbach, durata acesteia nu va fi prelungită.

Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Baden-Württemberg, Hessa și Saarland au solicitat ca actualele restricții pandemice să fie menținute până la sfârșitul lunii aprilie. Cu toate acestea, o propunere de modificare a Legii privind protecția împotriva infecțiilor (în germană: Infektionsschutzgesetz) a fost din nou respinsă în timpul consultărilor cu miniștrii sănătății din landuri, a declarat Lauterbach după discuții. Acest lucru înseamnă că măsurile împotriva pandemiei care sunt în vigoare în prezent în întreaga țară vor expira cel târziu pe 2 aprilie, conform planului guvernului federal.

Până în prezent, doar Hamburg și Mecklenburg-Vorpommern doresc să profite de legislația privind hotspoturile

În termeni concreți, acest lucru înseamnă că, începând de duminică, în conformitate cu Legea privind protecția împotriva infecțiilor, recent modificată, și cu perioada de tranziție, acoperirea gurii și a nasului va fi obligatorie doar într-o măsură limitată. Va trebui să purtați în continuare măști în spitale, aziluri de bătrâni și mijloace de transport în comun, printre alte locuri. Măștile din magazine sau școli și normele 2G sau 3G pot fi aplicate în continuare, dar numai la nivel regional. Pentru aceasta, parlamentul statului federal respectiv trebuie să declare că situația din regiunea respectivă este deosebit de critică (o astfel de zonă este denumită „hotspot”).

În timp ce politicienii FDP au cerut o ridicare de amploare a restricțiilor privind covidium, multe state federale au susținut menținerea unor reglementări mai stricte în urma numărului record de infecții. Multe state au criticat reglementările privind hotspoturile, afirmând că reglementările adoptate de guvernul federal sunt definite vag și dificil de aplicat.

Lauterbach, pe de altă parte, a cerut din nou statelor să pună în aplicare aceste reglementări. El a subliniat că o astfel de posibilitate există și pentru state federale întregi. Până în prezent, se știe că doar Mecklenburg-Vorpommern și Hamburg au astfel de planuri. Lauterbach a făcut apel la alte state federale să urmeze exemplul acestor două țări.

Lauterbach: Supraîncărcarea sistemului de sănătate trebuie prevenită înainte de a fi prea târziu

Cu toate acestea, ministrul se află sub presiune din partea partenerului său de coaliție, FDP, pe această temă. Liderul grupului parlamentar, Christian Dürr, a cerut statelor federale să aplice reglementările privind zonele fierbinți din Legea privind protecția împotriva infecțiilor doar în orașe sau municipalități individuale.

Lauterbach este de altă părere. În opinia sa, este necesar să se ia în considerare modul în care pot fi utilizate reglementările privind zonele fierbinți pentru a trimite un semnal clar publicului că pandemia nu s-a încheiat încă. Ideea este că, în regiunile în care sistemul de sănătate ar putea fi supraîncărcat, acest lucru ar trebui prevenit prin punerea în aplicare a unor reglementări adecvate înainte de a fi prea târziu.

Ministrul sănătății a avertizat că statele federale nu trebuie să se bazeze pe scăderea numărului de cazuri și pe rezolvarea de la sine a problemei. În opinia sa, acest lucru nu se va întâmpla. Numărul de infecții rămâne foarte, foarte mare, iar unele spitale sunt deja foarte împovărate. Aceasta este o situație nesatisfăcătoare care ar putea continua pentru o perioadă lungă de timp.

Sursa: www.spiegel.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...