Noul ghid de la Institutul Robert Koch: Iată ce trebuie să știe acum persoanele aflate în recuperare!

Începând de sâmbăta trecută (15 ianuarie 2022), statutul de recuperare în Germania este valabil doar pentru trei luni de la infectare. Anterior a fost de șase luni. Acest lucru înseamnă că oricine dorește să continue să îndeplinească condițiile prevăzute la regula 2G, de exemplu, să poată merge la cinema sau la restaurant, trebuie să fie vaccinat imediat după infectare.

Dar are sens vaccinarea după un timp atât de scurt? Ce ar trebui să ia în considerare cei care s-au recuperat acum? Veți găsi răspunsurile la aceste întrebări și la alte întrebări mai jos.

De ce a fost scurtat statutul de recuperare în Germania?

Potrivit Institutului Robert Koch, decizia a fost luată din punct de vedere științific. Din cauza variantei Omicron care predomină în prezent, există un risc mult mai mare de a se îmbolnăvi sau de a fi purtător al virusului după această perioadă.

De când se aplică regulamentul?

Noile reglementări privind coronavirusul au intrat în vigoare în Germania începând cu 15 ianuarie. Certificatele de convalescență valabile anterior își pierd, de asemenea, efectul retroactiv dacă au fost în vigoare mai mult de trei luni.

Exemplu: Cei cărora li s-a acordat statutul de convalescent pentru patru (și până la șase) luni îl pierd acum. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că landurile pot emite propriile reglementări în acest sens. Mai ales atunci când vine vorba de posibilitatea ca persoanele afectate să participe la evenimente care fac obiectul reglementărilor 2G sau 2G-Plus.

De asemenea, este nou faptul că statutul de „recuperat” se aplică numai începând cu a 28-a zi de la infectare. Aceste 28 de zile vor fi totuși luate în considerare pentru cele 90 de zile. Prin urmare, acum veți beneficia de statutul de recuperare doar pentru 62 de zile.

Ar trebui să primesc o doză de rapel după trei luni?

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach (58 de ani, SPD), a scris duminică pe Twitter că persoanele nevaccinate care contractează acum Omicron vor avea puțină protecție împotriva altor variante ale coronavirusului în toamnă. Lauterbach a subliniat că Omicron nu a înlocuit vaccinarea. Cu toate acestea, Omikron este considerat în prezent mai inofensiv decât variantele anterioare de coronavirus.

Prof. Andreas Radbruch (68 de ani) este președintele Federației Europene a Societăților de Imunologie (EFIS). El a declarat că „vaccinarea după infecție are sens dacă există un vaccin special adaptat la Omicron”.

Radbruch spune că, în prezent, oamenii se infectează foarte ușor în ciuda vaccinării. Cu un vaccin de rapel, protecția poate fi și mai mare. În general, însă, cea mai bună protecție este oferită de infecția cu virusul, deoarece persoanele care s-au recuperat au o imunitate stabilă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Se consideră infecția ca fiind un rapel („Booster”)?

Cei care au fost vaccinați de două ori până acum sunt, ca să spunem așa, „stimulați” de infecție. Dar și în acest caz se aplică următoarele: dacă după trei luni a trecut o perioadă de convalescență, trebuie să se efectueze un vaccin de rapel.

► Cine a primit până acum o singură doză de vaccin, va primi o a doua vaccinare la trei luni de la infectare. Această vaccinare este considerată apoi ca fiind un rapel.

► Persoanele nevaccinate trebuie să aibă grijă de doza de rapel la trei luni de la infectare.

Cum pot dovedi că m-am recuperat?

Orice persoană care a fost infectată cu coronavirus trebuie să dovedească acest lucru printr-un rezultat pozitiv la testul PCR. În funcție de rezultatul testului, puteți ridica o dovadă de recuperare de la farmacie. Cu ajutorul codului QR de pe acesta, dovada poate fi introdusă într-o aplicație de pe un smartphone.

Cu toate acestea, cei care doresc, pot în continuare să își prezinte pur și simplu statutul de recuperare pe suport de hârtie. Tot ce trebuie să facă este să aducă cu ei un rezultat pozitiv al testului PCR și/sau (dacă este disponibil) o notificare din partea serviciului de sănătate publică.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...