În ciuda faptului că unele manifestații au fost interzise, mii de oameni au protestat la Berlin împotriva politicii privind coronavirusul!

În ciuda interdicției unor demonstrații, mii de persoane s-au adunat la Berlin pentru a protesta împotriva politicii privind coronavirusul, potrivit poliției. Până seara devreme, au fost efectuate peste 50 de arestări temporare. Poliția a însoțit marșurile individuale și, după cum au declarat, a scos în mod repetat provocatorii din grupurile de protestatari. Au avut loc mai multe atacuri asupra ofițerilor, un polițist a fost rănit.

Demonstrații au avut loc în diferite părți ale Berlinului

Pe podul Lessing, care leagă cartierele Tiergarten și Moabit, manifestanții au încercat să spargă o barieră de poliție, potrivit poliției. Acest lucru a fost împiedicat prin utilizarea gazului cu piper. RBB a relatat scene furtunoase și bătăi.

„Tagesspiegel” a scris că au avut loc, de asemenea, mai multe proteste neanunțate. Demonstranții au mărșăluit, printre altele, prin cartierele Mitte și Tiergarten. Berliner Zeitung a relatat că marșul din Moabit a ajuns la aproximativ 3.000 de participanți. Anterior, a avut loc o demonstrație în Berlin Mitte, la care au participat mai puțin de 1.000 de persoane.

După mai multe interdicții privind adunările individuale, potrivit martorilor oculari, la început un număr mare de oameni au mers fără scop pe străzi. La început, grupuri individuale au mărșăluit prin cartierul Friedrichshain. Presa germană relatează că marea majoritate a oamenilor au mers fără măști sau alte măsuri de protecție.

10.000 de persoane au participat la „procesiunea iubirii”

În cartierul învecinat Prenzlauer Berg, protestatarii au încercat apoi să se alăture unei „procesiuni a dragostei” la care erau așteptate să participe aproximativ 10.000 de persoane pe muzică house și techno. Poliția a împiedicat acest lucru cu ajutorul unor bariere. Elicoptere ale poliției au fost trimise pentru a observa și zone mari din district au fost izolate. În pofida numeroaselor interdicții privind demonstrațiile, poliția era pregătită pentru acțiuni de amploare. Potrivit propriilor informații, aproximativ 2.000 de ofițeri erau în așteptare, inclusiv sprijin din Baden-Württemberg, Saxonia Inferioară, Bavaria și Saxonia.

Nouă demonstrații au fost interzise de poliție, inclusiv mitingurile „Initiative Querdenken” din Straße des 17 Juni. Trei apeluri urgente împotriva interdicțiilor au fost respinse de instanța administrativă, iar unul a fost admis: A fost permisă o reuniune înscrisă pentru sâmbătă și duminică, la care erau așteptați 500 de participanți. Evenimentul a fost apoi anunțat prin intermediul rețelei de socializare Telegram.

Zeci de mii de oameni au protestat anul trecut

La începutul lunii august, mii de oameni au manifestat în capitala germană împotriva activităților cu coronavirus, în ciuda interdicției. La momentul respectiv, poliția a raportat peste 5.000 de participanți. De asemenea, au avut loc atacuri împotriva poliției și a unui reprezentant sindical. Sute de persoane au fost arestate.

În urmă cu un an, la 29 august 2020, zeci de mii de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Demonstranții au reușit să treacă de o barieră din clădirea Reichstag și au ocupat scările din fața intrării pentru o perioadă de timp. Fotografiile au provocat o indignare generalizată, precum și o agitație la nivel internațional.

sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...