Guvernul federal ia în considerare livrarea a cinci obuziere autopropulsate PzH 2000 către Ucraina

Guvernul german studiază în continuare posibilitatea de a livra Ucrainei obuziere autopropulsate din arsenalul Bundeswehr-ului.

Lambrecht despre posibilitatea de a primi obuziere în Ucraina

Miercuri, ministrul apărării, Christine Lambrecht, a declarat în cadrul unei reuniuni a cabinetului de la Schloss Meseberg, în apropiere de Berlin, că se poartă discuții cu aliații privind posibilitatea de a sprijini Ucraina cu cinci din cele aproximativ 40 de obuziere autopropulsate germane de tip PzH 2000, pregătite pentru desfășurare. Politicianul SPD a subliniat, totuși: „Nu eu am fost cel care a luat decizia de a livra astfel de obuziere”.

Germania va antrena soldați ucraineni

A fost deja luată decizia ca Bundeswehr să îi învețe pe soldații ucraineni cum să opereze obuzierele la Idar-Oberstein, în Renania-Palatinat. Inițial, armele în cauză sunt cele promise deja cu fermitate de partenerul NATO, Olanda.

Săptămâna trecută, guvernul german a permis pentru prima dată exportul de arme grele direct din Germania. Ucraina urmează să primească inițial 50 de tancuri antiaeriene Gepard.

Taxă de ardere ridicată

Obuzierul autopropulsat german de 155 mm a fost dezvoltat pentru Bundeswehr de Krauss-Maffei Wegmann, MAK System Gesellschaft și Rheinmetall. PzH 2000 se caracterizează prin viteza mare de tragere: Se pot trage 3 focuri în 9 secunde, 10 focuri în 56 de secunde (de la 10 la 13 focuri pe minut, în funcție de cât de fierbinte este țeava). În aprilie 2006, într-un poligon de tragere din Africa de Sud, PzH 2000 a tras un proiectil auxiliar propulsat de o rachetă la o distanță record de 56 km.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...