Slăbirea restricțiilor în Polonia. În Spania, coronavirusul începe să fie tratat aproape ca o gripă

Spania, o destinație de vacanță populară pentru germani, va trata de acum înainte o infecție cu coronavirus aproape ca pe o boală normală de tip gripal. Persoanele infectate cu Sars-CoV-2 care nu au simptome sau au simptome ușoare pot continua să ducă o viață normală. Nu va mai exista obligația de a face teste de depistare a coronavirusului sau de a se supune izolării la domiciliu. Doar persoanele din grupurile de risc vor continua să fie supuse cerințelor actuale. Printre acestea se numără persoanele de peste 60 de ani și cele cu imunodeficiență, precum și femeile însărcinate și personalul medical. Relaxarea restricțiilor privind covăsnicia în țară a intrat în vigoare de luni.

În Spania, măștile trebuie purtate acum doar în clădirile publice și în mijloacele de transport în comun

Acest lucru înseamnă că singura dintre măsurile stricte introduse cândva pentru a preveni răspândirea coronavirusului în majoritatea comunităților autonome, care corespund aproximativ cu landurile germane, rămâne obligația de a purta măști în clădirile publice, precum și în autobuze, trenuri și avioane. În Galicia, regula 3G (intrarea doar pentru cei vaccinați, recuperați și testați) încă se aplică în spitale și aziluri de bătrâni, iar în restaurante există o limită a numărului de invitați pe masă. Cu toate acestea, chiar și aceste restricții vor înceta să se mai aplice la 9 aprilie.

Situația epidemiologică din Spania, care a fost deosebit de grav afectată de pandemia de coronavirus în primele luni, s-a îmbunătățit semnificativ în prezent. Vineri, 227 de noi infecții la 100.000 de locuitori au fost înregistrate în țară, comparativ cu o incidență a COVID-19 de peste 1.756 în Germania. Doar 3,6% din toate paturile de spital sunt ocupate de pacienți infectați cu coronavirus. Aproape 85 la sută din populația spaniolă este complet vaccinată (în Germania aproape 76 la sută). 51% au primit și a treia doză de vaccin COVID-19 (puțin peste 58% în Germania).

Polonia își menține obligația de a folosi măști doar în unitățile sanitare și în farmacii

Obligația de carantină a fost ridicată și în Polonia, datorită scăderii numărului de cazuri de coronavirus. Începând cu 28 martie, persoanele infectate cu virusul Sars-CoV-2 nu vor mai fi obligate prin lege să stea în izolare, iar în cazul colocviilor nu se va mai impune carantina la domiciliu. Ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a mai anunțat că obligația de carantină pentru persoanele care intră din străinătate a fost ridicată.

În plus, obligația de a purta măști se aplică acum numai în cazul unităților medicale și al farmaciilor. Cu toate acestea, Niedzielski recomandă ca măștile să fie purtate în locurile cu concentrații mari de oameni. „Situația internațională, precum și perspectivele și previziunile pe care le avem sunt pozitive”, a spus ministrul. Prin urmare, a spus el, se poate aștepta o reducere semnificativă a infecțiilor și a spitalizărilor până la sfârșitul lunii aprilie. Încă de la 1 martie, guvernul polonez a eliminat limitele de persoane permise în centrele comerciale, muzee, hoteluri și restaurante.

Potrivit statisticilor oficiale, de la începutul pandemiei, aproape 6 milioane de polonezi din cei aproximativ 38 de milioane au fost infectați cu coronavirusul. Aproape 115 000 dintre cei infectați au murit. Potrivit Ministerului Sănătății, săptămâna trecută a fost raportat un număr semnificativ mai mic de decese decât în săptămâna precedentă.

Sursa: www.n-tv.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...