Germania: Aflați care este temperatura maximă la locul de muncă!

Nu toată lumea își poate permite să plece în vacanță în mijlocul verii, când căldura este maximă. Unele persoane au norocul de a lucra în camere cu aer condiționat, astfel încât să nu simtă atât de mult temperaturile ridicate de afară. Din păcate, nu toată lumea are ocazia să lucreze într-un astfel de mediu prietenos. Dar cât de fierbinte poate deveni la locul de muncă?

Drepturile angajaților în Germania pe timp de caniculă

Arbeitsstättenverordnung (Ordonanța privind locul de muncă) a fost adoptată în Germania pentru a proteja angajații. Această ordonanță conține reglementări pentru siguranța și protecția sănătății angajaților la locul de muncă, dar nu există informații despre temperaturile admise. Cu toate acestea, acest regulament este mai specificat prin Directiva privind locurile de muncă (Arbeitsstätten-Richtlinien). În conformitate cu Directiva 6/1.3, temperatura din camera de lucru nu trebuie să depășească 26 de grade Celsius. Directiva nu se aplică la locurile de muncă care se presupune că au temperaturi ridicate (de exemplu, oțelăriile).

Problema este că directiva este doar o recomandare. Prin urmare, conform unei decizii a Curții Regionale Superioare din Hamm, aceasta nu este aplicabilă în orice situație (Curtea Regională Superioară din Hamm, hotărârea din 18.10.1994, referința de dosar 7 U 132/93). În acest caz, ar trebui să se facă referire și la Standardul industrial german (DIN – Deutsche Industrie-Norm) 1946, care prevede că temperatura din camera de lucru nu trebuie să depășească 26 de grade Celsius la o temperatură a aerului de 32 de grade Celsius. Prin urmare, diferența dintre temperatura aerului și temperatura din camera de lucru nu trebuie să depășească 6 grade Celsius pentru a preveni „șocul termic”.

Ce drepturi au angajații din Germania în cazul în care se depășește temperatura admisă?

O temperatură ridicată în încăpere nu înseamnă automat că un angajat poate înceta să lucreze sau poate lua pauze mai lungi. În acest caz, angajatorul trebuie să se asigure că temperatura nu crește prea mult. El poate face acest lucru prin instalarea aerului condiționat, a jaluzelelor sau prin montarea de ventilatoare. Numai în cazuri extreme, de exemplu, atunci când temperatura la locul de muncă depășește 35 de grade Celsius și angajatorul nu ia nicio măsură pentru a o reduce, este justificată întreruperea activității și plecarea acasă.

Este obligat angajatorul să le ofere angajaților băuturi răcoritoare pe timp de caniculă în Germania?

În ceea ce privește furnizarea de băuturi răcoritoare angajaților, în Germania nu există nicio reglementare legală care să oblige angajatorul să le furnizeze. Există excepții pentru profesiile în care activitatea se desfășoară de obicei la temperaturi ridicate, cum ar fi muncitorii din construcțiile rutiere și lucrătorii din oțelării.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...