Germania: Dispută cu privire la prelungirea testelor obligatorii la frontieră

Doar câteva controale aleatorii ale poliției federale au dezvăluit încălcări. Politicieni din CDU și Verzi, precum și membri ai sindicatelor din poliție, doresc să extindă testarea obligatorie pentru intrarea în Germania. FDP se opune: aceste măsuri ar fi mai urgent necesare în altă parte.

Deși numărul încălcărilor detectate ale obligației de a efectua teste de depistare a coronavirusului la frontierele germane este mic, politicienii din guvernul german și din opoziție, precum și sindicaliștii din poliție cer continuarea și chiar extinderea controalelor. Cu toate acestea, măsura este controversată – există o opoziție politică față de ea, precum și îngrijorări din partea altor reprezentanți ai poliției.

Peste 2 milioane de persoane au fost verificate la frontierele germane

De la introducerea testului obligatoriu pentru intrarea în Germania, la 1 august, 2 820 972 de persoane au fost verificate pentru conformitate. Până la 7 septembrie, au fost constatate 3 727 de încălcări, au declarat autoritățile ca răspuns la o anchetă realizată de WELT AM SONNTAG. Mâine, luni, se încheie vacanța de vară în Bavaria, ca ultim stat. Acest lucru înseamnă că traficul de întoarcere va scădea.

Cel mai mare număr de încălcări, 3.051, au fost constatate la frontierele cu Austria și Republica Cehă. În cazul sosirilor din Austria cu mașina sau cu trenul, în 1 539 de cazuri nu au fost furnizate nici rezultatele testelor, nici certificatele de vaccinare sau de recuperare. În cazul sosirilor din Republica Cehă, acest lucru s-a întâmplat de 1 512 ori.

„Numărul de infracțiuni constatate este în scădere”

„Numărul de infracțiuni constatate este în scădere” – spune un purtător de cuvânt al Poliției Federale. „Cu toate acestea, controalele au sens, deoarece acționează ca un factor de descurajare” – spune președintele sindicatului polițiștilor (GdP) din cadrul poliției federale, Andreas Roßkopf. Cu toate acestea, el admite că se poate presupune că există „un număr mare de cazuri neraportate și multe încălcări nedetectate”.

Ca urmare, CDU/CSU și Verzii din Bundestag cer continuarea controalelor aleatorii la frontieră. „Suntem departe de sfârșitul acestei pandemii. La sfârșitul lunii iunie aveam aproximativ 340 de persoane nou infectate pe zi, iar acum sunt aproximativ 14.000 pe zi”, a declarat – Thorsten Frei, vicepreședintele fracțiunii CDU/CSU din Bundestag, a declarat.

Frei a cerut ca, inițial, și după sărbători, la intrarea în Germania, să se prezinte în continuare un certificat care să ateste că este vaccinat, că a fost testat negativ pentru coronavirus sau că s-a vindecat, iar în caz de încălcare, acesta să poată fi verificat și sancționat. „Trebuie să prevenim introducerea suplimentară a virusului peste granițele noastre. Și nu doar prin intermediul turiștilor,” – a spus politicianul.

Politicianul CDU a primit sprijin din partea purtătoarei de cuvânt a grupului parlamentar al Verzilor pentru politică internă, Irene Mihalic: „În primul rând, septembrie este în continuare luna călătoriilor și, în al doilea rând, numărul incidentelor a crescut constant din iulie”, a declarat parlamentarul și ofițer de poliție cu pregătire. „Pe termen mediu, astfel de controale nu ar trebui, desigur, să devină regula în spațiul Schengen, dar în acest moment nu văd niciun motiv pentru a da undă verde.”

„Libertatea de a călători în UE este un bun prețios”

Heiko Teggatz, președintele Sindicatului Poliției Germane (DPolG), responsabil pentru poliția federală, a declarat: „Toamna va veni în curând, urmată de sărbătorile de iarnă și de traficul turistic aferent. Având în vedere creșterea ratelor de infecție, este necesar să se mențină controalele până în ianuarie.” Temeiul juridic pentru testarea obligatorie, „Regulamentul de intrare în legătură cu pandemia de coronavirus”, expiră la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, Bundestag-ul și-a exprimat, de asemenea, opoziția față de extinderea obligației de testare. „Înăsprirea și continuarea tragerii de timp nu este modalitatea corectă de a aduce pandemia sub control. Ar trebui să folosim resursele poliției federale acolo unde este nevoie mai urgentă de ele”, a declarat Stephan Thomae, membru al fracțiunii FDP.

„Numărul de infecții nu crește din cauza persoanelor care intră în Germania, ci din cauza transmiterii infecțiilor în interiorul Germaniei, în special în sfera privată.” Sindicalistul polițist Roßkopf notează: „Libertatea de a călători în cadrul UE este un bun prețios. Restrângerea acesteia, indiferent cum, trebuie să fie foarte bine justificată”.

Cu toate acestea, șefa districtului Bad Kreuznach din Renania-Palatinat, Bettina Dickes, contrazice afirmația lui Thomae: „Conform constatărilor, până la aproximativ o treime din creșterea recentă a numărului de cazuri poate fi atribuită călătorilor care se întorc în Germania. Și cum numărul de cazuri neraportate este mare, probabil că jumătate din creștere este determinată de călători”. – apreciază politicianul CDU. Numărul de cazuri din districtul ei a crescut de la mai puțin de 20 într-o lună la 129 sâmbătă.

Verificările sunt doar aleatorii

Încălcările testelor obligatorii sunt raportate de către poliția federală autorităților sanitare relevante, care pot impune amenzi sau pot dispune carantina. Cifrele sunt apoi procesate de către districtele care au cea mai bună imagine de ansamblu a evoluției situației coronavirusului în zona lor.

Bilanțul inspecțiilor din districtul Bad Kreuznach de la începutul lunii august este de patru încălcări raportate, într-un caz a fost aplicată o amendă și a fost dispusă o carantină – acestea nu sunt cifre mari, dar merită subliniat faptul că inspecțiile sunt efectuate doar aleatoriu.

sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...