Guvernul german vrea să adopte un pachet de ajutoare pentru cetățeni – din cauza războiului din Ucraina

O creștere unică a alocațiilor pentru copii, o compensație forfetară pentru costurile energiei – guvernul german dorește să lanseze un pachet de ajutor de mai multe miliarde de euro. Cu toate acestea, acest sprijin este insuficient, potrivit UE.

Germania se așteaptă la o creștere economică mai slabă decât cea planificată inițial

Războiul face ravagii în Europa de Est din februarie, iar efectele sale afectează și vestul. În contextul creșterii prețurilor la energie, guvernul federal vrea acum să decidă asupra unui pachet de ajutor de mai multe miliarde de euro pentru cetățeni. În același timp, ministrul economiei, Robert Habeck (Verzi), se teme de o creștere economică mai slabă în Germania.

Pachetul vizează reducerea taxei pe energie pentru combustibil pentru o perioadă limitată de trei luni. Persoanele active care sunt supuse impozitului vor primi o indemnizație unică de 300 de euro brut pentru a compensa costurile ridicate ale energiei. Începând cu luna iunie, timp de trei luni, se va aplica în toată țara un abonament lunar de 9 euro pentru transportul local și regional. Alocația familială va fi majorată cu 100 de euro pentru fiecare copil în parte.

Fondurile pentru acest lucru se regăsesc în bugetul suplimentar, care prevede o datorie suplimentară de aproape 40 de miliarde de euro. Ucraina va primi bani pentru a cumpăra arme suplimentare. Statele federale și municipalitățile vor primi două miliarde de euro pentru primirea și îngrijirea refugiaților din Ucraina.

Șefii coaliției SPD, Verzi și FDP au convenit asupra unui al doilea pachet de ajutor la sfârșitul lunii martie. Primul pachet a fost deja aprobat în februarie. Acesta prevede, printre altele, eliminarea suprataxei EEG pentru promovarea energiei electrice verzi începând cu luna iulie.

Sindicatul are mai multe pretenții

De asemenea, Partidul Uniunii a cerut guvernului federal un pachet cuprinzător pentru a ajuta economia. În propunerea Bundestagului, fracțiunea CDU/CSU pledează, printre altele, pentru un „moratoriu asupra poverii”, scutiri fiscale și o legislație a muncii mai flexibilă. Competitivitatea și durabilitatea economiei ar trebui consolidate. Propunerea urmează să fie discutată joi în Bundestag.

Habeck avertizează asupra unei creșteri economice scăzute

Habeck intenționează să prezinte în această după-amiază, la Berlin, previziunile sale de primăvară privind creșterea economică. El estimează o creștere a produsului intern brut de numai 2,2%, așa cum au raportat anterior cercurile guvernamentale. În raportul său economic anual din ianuarie, guvernul federal se aștepta în continuare la o creștere de 3,6%. Cu toate acestea, incertitudinea cauzată de război este ridicată.

După doi ani de pandemie de coronavirus, a venit războiul și, odată cu el, o nouă povară cu „riscuri semnificative” – în special în ceea ce privește presiunile asupra prețurilor și lanțurile de aprovizionare. O înrăutățire a situației actuale, mai ales în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, ar putea din nou diminua așteptările economice. Previziunile de primăvară indică o creștere de 2,5% în 2023.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...