Proteste împotriva restricțiilor împotriva pandemiei la Berlin – 650 de polițiști în acțiune

Sute de opozanți ai restricțiilor împotriva pandemiei au participat sâmbătă la Berlin la mai multe demonstrații și adunări, unele dintre ele ilegale. Numeroși contramanifestanți au ieșit, de asemenea, în stradă.

Atac asupra unui jurnalist

Potrivit informațiilor publicate duminică, aproximativ 650 de polițiști au fost desfășurați pentru a participa la acțiune. Protestele ilegale împotriva restricțiilor introduse în Germania din cauza pandemiei actuale de coronavirus s-au concentrat în districtele Mitte și Friedrichshain.

Diverse grupuri s-au deplasat în zona dintre Alexanderstraße, Holzmarktstraße și Strausberger Platz, inclusiv un marș neînregistrat de 200 de persoane.

Un jurnalist care filma protestele cu un smartphone ar fi fost atacat de unul dintre participanți, care i-a smuls telefonul din mână. Presupusul autor a fost acuzat de tentativă de tâlhărie.

O purtătoare de cuvânt a poliției care a relatat despre evenimentele de duminică de la Berlin nu a confirmat și nici nu a infirmat relatările din presă privind alte atacuri asupra jurnaliștilor.

Vineri, autoritățile berlineze au interzis o manifestație a antivacciniștilor și coronascepticilor, la care se așteptau să participe 1.000 de persoane

Sâmbătă la prânz, o coloană de 80 de mașini cu peste 170 de opozanți ai restricțiilor împotriva pandemiei a pornit din Friedrichsfelde. Această demonstrație a fost raportată anterior.

Unsprezece bărbați și trei femei au fost arestați, printre altele, pentru forțarea priorității și vătămare corporală.

O manifestație a antivacciniștilor și coronascepticilor cu 1.000 de persoane, anunțată pentru sâmbătă, a fost interzisă vineri. Motivul a fost experiențele negative din trecut legate de încălcarea restricțiilor existente în caz de pandemie.

Sursa: www.bz-berlin.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...