Proteste împotriva restricțiilor împotriva pandemiei la Berlin – 650 de polițiști în acțiune

Sute de opozanți ai restricțiilor împotriva pandemiei au participat sâmbătă la Berlin la mai multe demonstrații și adunări, unele dintre ele ilegale. Numeroși contramanifestanți au ieșit, de asemenea, în stradă.

Atac asupra unui jurnalist

Potrivit informațiilor publicate duminică, aproximativ 650 de polițiști au fost desfășurați pentru a participa la acțiune. Protestele ilegale împotriva restricțiilor introduse în Germania din cauza pandemiei actuale de coronavirus s-au concentrat în districtele Mitte și Friedrichshain.

Diverse grupuri s-au deplasat în zona dintre Alexanderstraße, Holzmarktstraße și Strausberger Platz, inclusiv un marș neînregistrat de 200 de persoane.

Un jurnalist care filma protestele cu un smartphone ar fi fost atacat de unul dintre participanți, care i-a smuls telefonul din mână. Presupusul autor a fost acuzat de tentativă de tâlhărie.

O purtătoare de cuvânt a poliției care a relatat despre evenimentele de duminică de la Berlin nu a confirmat și nici nu a infirmat relatările din presă privind alte atacuri asupra jurnaliștilor.

Vineri, autoritățile berlineze au interzis o manifestație a antivacciniștilor și coronascepticilor, la care se așteptau să participe 1.000 de persoane

Sâmbătă la prânz, o coloană de 80 de mașini cu peste 170 de opozanți ai restricțiilor împotriva pandemiei a pornit din Friedrichsfelde. Această demonstrație a fost raportată anterior.

Unsprezece bărbați și trei femei au fost arestați, printre altele, pentru forțarea priorității și vătămare corporală.

O manifestație a antivacciniștilor și coronascepticilor cu 1.000 de persoane, anunțată pentru sâmbătă, a fost interzisă vineri. Motivul a fost experiențele negative din trecut legate de încălcarea restricțiilor existente în caz de pandemie.

Sursa: www.bz-berlin.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...