Piese auto în Germania – cum și unde să comandați cel mai ieftin online!

Cu puțină îndemânare și nu prea multă experiență, multe defecțiuni ale mașinii pot fi reparate de unul singur. Comerțul online cu piese auto devine din ce în ce mai popular – este convenabil și, în același timp, accesibil. Deși poți economisi mulți bani în acest fel, ar trebui să fii atent, mai ales când vine vorba de oferte extrem de ieftine. Diferențele de calitate dintre produse pot fi uriașe. În acest articol îți vom spune la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi piese auto online.

Ce înțelegem prin piese originale, echivalente și aftermarket?

Practic, în industria auto vorbim despre două feluri de piese: piese noi și originale (germană OEM-Teile) și cele aftermarket (germană: Identteile sau Nachbauteile). În ceea ce privește calitatea, piesele originale ale producătorului sunt de obicei cele mai bune, deoarece sunt aceleași piese care fac parte din echipamentul original al vehiculului. În același timp, aceste piese sunt desigur și cele mai scumpe. În primul rând, acestea pot fi cumpărate de la producătorii de marcă – cu greu sunt disponibile pe internet, deoarece producătorii încearcă deja să facă acest lucru prin aplicarea unor clauze care împiedică liberul comerț cu aceste piese.

O alternativă la piesele originale sunt cele aftermarket. În comerț, acestea sunt adesea denumite piese de schimb noi, neoriginale, de o calitate comparabilă, dar acest lucru nu este întotdeauna valabil. Acest lucru trebuie remarcat, în special pentru piesele care afectează siguranța la volan, cum ar fi plăcuțele și discurile de frână. Nu cumpărați cel mai ieftin produs imediat, consultați mai întâi producătorul și opiniile altor cumpărătorilor. Fiți atenți în special la platformele de licitație și ofertele din Europa de Est și Asia De asemenea, luați în considerare când cumpărați că durata de viață este diferită de piesele originale, fiind mult mai scurtă. Iar aceasta însemna economii doar în aparență.

Cum găsești magazinul de piese online potrivit în Germania?

Comerțul online cu piese aftermarket este în plină expansiune și poți întâlni vânzători incompetenți sau oferte neserioase, care în cel mai rău caz pot avea consecințe grave. Poți găsi vânzători de încredere, acordând atenție la câteva detalii. În primul rând, verifică dacă magazinul posedă certificate online, cum ar fi „Trusted shops”. De asemenea, poți căuta pe internet comentarii obiective ale altor clienți. Magazinele de încredere tind să aibă o politică transparentă – atât din punct de vedere al prețurilor, cât și al informațiilor. O altă caracteristică pozitivă este informația despre perioada legală de returnare de 14 zile. Dacă observi că magazinul nu are disponibil niciun regulament, atunci mai bine stai departe de astfel de vânzători. Asortimentul este un alt punct la care ar trebui să fii atent. Magazinele mari, de renume, au adesea un număr mare de piese auto – au peste 100.000 pentru toate modelele vândute și sunt capabile să le livreze în doar câteva zile lucrătoare.

Special pentru tine, am pregătit o listă de magazine online germane care se ocupă cu comerțul de piese auto, care sunt de încredere și oferă prețuri atractive. Înainte de a te decide să cumperi, compară prețurile pieselor alese pe paginia fiecărui magazine pentru a găsi cea mai ieftină ofertă.

  1. Pkwteile.de – peste 1.000.000 de piese online!

Pkwteile.de este unul dintre cele mai cunoscute magazine online de piese auto. A apărut acum mai bine de 10 ani. Produsele sunt livrate de obicei în termen de 48 de ore de la plasarea comenzii. În plus, ai la dispoziție diverse metode de plată, cum ar fi PayPal sau metoda clasică de plată a facturii atașate coletului.

  1. Autodoc.de – peste 300 de producători și 75.000 de modele auto!

La Autodoc.de veți găsi peste 1.500.000 de piese auto, peste 300 de producători și peste 75.000 de modele auto. Autodoc.de se laudă cu cele mai ieftine piese auto de pe internetul german. Prin urmare, merită să arunci o privire pe site-ul magazinului și să aflii singur.

  1. www.autoteiledirekt.de – livrare gratuită la comenzi de peste 120 de euro!

Când cumperi piese auto din Germania online de pe www.autoteiledirekt.de nu vei plăti nimic pentru livrare dacă valoarea comenzii tale este de cel puțin 120 de euro. În plus, magazinul este certificat TÜV și oferă multe piese auto la prețuri deosebit de mici.

  1. Autoersatzteile.de – prețuri avantajoase și reduceri frecvente!

Autoersatzteile.de se laudă că efectuarea cumpărăturilor pe pagina lor este foarte ușoară și durează doar câteva momente. În plus, prețurile multor piese auto sunt mai mici decât cele ale concurenților și poți profita adesea de reduceri.

La ce trebuie să fii atent atunci când cauți piese online?

Dacă ai găsit deja un magazin serios, de încredere, poți începe să căuți piesele. Magazinele profesioniste au instrumente de căutare foarte intuitive, datorită cărora chiar neprofesioniștii vor putea găsi piesele de schimb potrivite. Asigură-te că utilizezi motorul de căutare, unde trebuie furnizate HSN (Herstellernummer), TSN (Typschlüsselnummer) și anul de fabricație al vehiculului. HSN și TSN sunt numerele care specifică producătorul (marca) și respectiv tipul / modelul auto. Poți verifica toate acestea în certificatul de înmatriculare al vehiculului. O alternativă este căutarea pieselor în funcție de producător și tip, dar nu recomandăm această variantă din cauza rezultatelor nu foarte exacte găsite în acest mod de motorul de căutare. O altă opțiune foarte exactă pentru a găsi înlocuitori adecvați este furnizarea unui număr OE. Poate fi citit de obicei de pe piesele originale din mașină.

În special pentru consumabile, oferta este cu adevărat uriașă. Ar trebui să verifici toate ofertele pentru calitate și opinii. Nu face clic pe „Cumpără acum”, ci compară prețurile în diferite magazine. Trebuie să fii atent dacă cauți piese care au un impact semnificativ asupra siguranței. De exemplu, dacă cumperi discuri de frână, folosește piese originale sau piese identice de înaltă calitate de la producători  cunoscuți, precum Brembo, Jurid, ATE, Knorr și Bosch. Aceste companii furnizează producătorilor piese pentru producția de serie, astfel încât adesea nu există nicio diferență de calitate. Când vine vorba de filtre, pe lângă multe companii „no name”, vei găsi de asemenea producători cunoscuți ca Mann, Knecht și Mahle. De asemenea, aceștia produc de obicei piese originale de înaltă calitate cu care sunt echipate vehiculele din fabrică. La rândul său, Sachs este un furnizor important de arcuri de suspensie și amortizoare. Pe de altă parte, țevile de eșapament și amortizoarele sunt de obicei realizate de Dinex.

Piesele de schimb folosite sunt o alternativă bună?

Dacă nu dorești sau nu poți cheltui prea mulți bani pe piese auto, mai ales când vine vorba de vehicule mai vechi, cumpărarea pieselor folosite poate fi o soluție bună pentru tine. Vei găsi de asemenea diverse oferte online, deseori pe platformele de licitații. Poți folosi și târgurile care se concentrează pe tranzacționarea pieselor de ocazie sau pe ofertele online de la companii de dezmembrare a vehiculelor. Cu toate acestea, ar trebui să fii atent pentru că mai ales în categoria pieselor folosite poți întâlni escroci care vând piese care sunt într-o stare necorespunzătoare. Acordă atenție opiniilor, descrierilor reale ale produselor și fotografiilor disponibile. Dacă cumperi piese de schimb de la persoane private, atunci nu există nicio răspundere civilă pentru defecte. Pe de altă parte, atunci când sunt cumpărate de la un comerciant, există o răspundere civilă de un an pentru defectele care existau deja la momentul achiziției. Desigur, aceste defecte înseamnă mai mult decât uzura standard a unei anumite piese din cauza trecerii timpului.

Piese de schimb cumpărate online – poți pierde dreptul de circulație?

În general, regula este următoarea: Dacă instalând piese auto cumpărate online, sunt îndeplinite cerințele producătorului și nu sunt efectuate modificări tehnice la mașină, nu trebuie să îți faci griji cu privire la dreptul de circulație. În cazul pieselor importante pentru siguranță, cum ar fi centurile sau toate componentele de iluminare, trebuie să existe o marcare adecvată, astfel încât ABE, sau autorizația germană de utilizare a vehiculelor sau a pieselor lor, să rămână valabilă. Problema apare atunci când avem de-a face cu „imitații” de piese originale care circulă pe Internet. Acestea includ în special: filtre, consumabile pentru sistemul de frânare, faruri și lămpi. Aceste piese sunt adesea dificil de diferențiat de original, dar dacă le instalezi, ABE expiră automat. Prin urmare, cumpără doar de la vânzători serioși, ca cei menționați mai sus de exemplu, și verifică dacă sunt prezente marcajele de control, ABE sau expertiza pentru respectivele piese.

Concluzie: cumpărarea de piese de schimb online nu este dificilă

Cu siguranță, cumpărarea online a pieselor auto permite economii considerabile. Alegerea ofertei potrivite necesită o judecată sănătoasă, un pic de scepticism și o abordare practică a problemei. În acest fel, vei evita riscuri inutile. Magazinele online de piese auto menționate în articolul nostru sunt de încredere și nu trebuie să îți faci griji că ai putea fi înșelat.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...