Uleiul de floarea-soarelui ar putea deveni în curând o marfă rară în Germania

Din cauza războiului din Ucraina, uleiul de floarea-soarelui ar putea deveni o marfă rară în Germania în câteva săptămâni. Acesta este punctul de vedere al Verband der ölsaatenverarbeitenden Industrie in Deutschland (Ovid), o asociație a companiilor de prelucrare a semințelor oleaginoase din Germania.

„Stocurile vor mai rezista probabil câteva săptămâni”, a declarat directorul general al Ovidiu, Gerhard Brankatschk, pentru Agenția germană de presă. El a subliniat că, în prezent, nu există livrări din Ucraina, țara care aprovizionează cel mai mult Germania cu ulei de floarea-soarelui. Cu toate acestea, consumatorii pot trece cu ușurință la alte uleiuri comestibile, cum ar fi uleiul de rapiță. Aici nu trebuie să ne așteptăm la blocaje.

Potrivit asociației germane a procesatorilor de semințe oleaginoase, Ucraina, cu 51%, și Rusia, cu 27%, sunt cei mai importanți exportatori de ulei de floarea-soarelui la nivel mondial. Germania își acoperă 94% din necesarul de ulei de floarea-soarelui prin importuri, doar 6% provenind din producția internă. Situația aprovizionării cu ulei de floarea-soarelui era deja dificilă din cauza unei recolte slabe în Canada și a problemelor logistice legate de pandemia de coronavirus. Prin urmare, prețurile au crescut semnificativ chiar înainte de izbucnirea războiului din Ucraina.

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

1 COMENTARIU

  1. De 2 săptămâni nu se mai găsește ulei de floarea soarelui si nici de rapița in Germania cel puțin in zona unde locuiesc eu! Am fost in 5-6 magazine zilnic, si nici urma de ulei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...