Coronavirus în Germania: din nou peste o mie de pacienți în unitățile de terapie intensivă

Pe măsură ce numărul de noi infecții cu coronavirus în Germania crește de câteva săptămâni, crește și numărul pacienților covăsneni internați în unitățile de terapie intensivă. Pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie, acesta a depășit pragul de 1.000 de pacienți. Ceea ce este surprinzător în comparație cu anul trecut este că pacienții sunt vizibil mai tineri.

Numărul pacienților cu covăsnicii din secțiile de terapie intensivă din Germania este acum cel mai mare din ultimele două luni

Numărul bolnavilor de covidie tratați în unitățile de terapie intensivă din Germania a crescut din nou la peste 1.000 de persoane. Până duminică, în COVID-19 erau 1.008 pacienți, dintre care 485 erau conectați la un ventilator. Ultima dată când numărul pacienților cu covăsnicii a depășit 1.000 a fost înregistrat în raportul zilnic din 18 iunie.

Cel mai scăzut nivel înainte de izbucnirea celui de-al patrulea val a fost înregistrat într-un raport din 22 iulie, când numărul pacienților COVID-19 din unitățile de terapie intensivă era de 354. De atunci, gradul de ocupare a crescut din nou. La 29 august anul trecut, numărul acestora era de doar 241. Abia la sfârșitul lunii octombrie, în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, a crescut la peste 1.000.

Cel mai mare număr de pacienți tratați în secțiile de terapie intensivă din cauza COVID-19 a fost înregistrat la începutul lunii ianuarie, în timpul celui de-al doilea val de coronavirus din Germania, cu 5.700 la acea dată. Potrivit Asociației Spitalelor Germane (DKG), aproximativ 5.000 de cazuri la nivel național sunt considerate un punct critic pentru spitale, după care operațiile programate trebuie amânate.

Pacienți mult mai tineri decât anul trecut

Spre deosebire de anul trecut, problema nu mai afectează în principal persoanele în vârstă. Potrivit registrului DIVI, în prezent, aproape unul din zece pacienți cu covidie tratați în secția de terapie intensivă are între 30 și 39 de ani, iar aproape unul din cinci are între 40 și 49 de ani (la data de 26 august, actualizat în fiecare joi). Cei cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani reprezintă mai mult de un sfert dintre pacienți, iar cei cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani mai mult de o cincime. Cele mai multe cazuri de boală severă și de decese apar în rândul persoanelor nevaccinate.

Proporția de pacienți COVID-19 în numărul total de pacienți din unitățile de terapie intensivă este în prezent deosebit de ridicată în Renania de Nord-Westfalia (6,4%) și în Saarland (5,3%).

Între infecție și internarea în spital trec aproximativ zece zile

Chiar dacă rata de incidență a noilor infecții la 100.000 de locuitori în decurs de șapte zile nu va continua să crească și chiar va scădea în zilele următoare, numărul de pacienți covăsneni în unitățile de terapie intensivă va continua inițial să crească. Nivelul de morbiditate este întotdeauna tradus cu întârziere în ocuparea spitalului, deoarece de obicei durează aproximativ zece zile de la data infecției până la data internării.

Incidența coronavirusului în Germania este în creștere

Numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în șapte zile este în creștere în Germania de câteva săptămâni, dar în ultimele zile nu la fel de mult ca înainte. Potrivit IRK, rata a fost de 74,1 duminică – 72,1 cu o zi înainte și 54,5 cu o săptămână în urmă. Autoritățile sanitare din Germania au raportat la IRK 8.416 noi infecții cu coronavirus și 12 decese într-o singură zi.

Sursa: www.tagesschau.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...