Candidatul la funcția de cancelar german Scholz îi numește pe oamenii vaccinați „cobai”

50 de milioane de persoane vaccinate în Germania sunt „cobai”? Cu această declarație, candidatul SPD la funcția de cancelar Olaf Scholz (63 de ani) a provocat o mare agitație și a fost aspru criticat de ministrul federal al sănătății Jens Spahn (41 de ani, CDU) și de candidatul CDU/CSU la funcția de cancelar Armin Laschet (60 de ani, CDU).

La mitingurile electorale, Scholz, în timp ce promova vaccinarea, a descris cele peste 50 de milioane de persoane vaccinate din Germania drept „cobai” pentru populația care nu a fost încă vaccinată.

Scholz încurajează vaccinarea

Potrivit Radio NRW, el a folosit această expresie și într-un interviu acordat unor posturi de radio locale din NRW. „Cincizeci de milioane de persoane au fost deja vaccinate de două ori. Am fost cobai pentru cei care au așteptat până acum. Prin urmare, ca unul dintre aceste 50 de milioane, spun: A mers bine! Vă rugăm să vă alăturați nouă!” – a declarat candidatul SPD la funcția de cancelar, potrivit editorialului.

Spahn și Laschet îl critică pe Scholz

„Această alegere a cuvintelor este o oportunitate pentru cei care vor să submineze încrederea în vaccinare, predicând jumătăți de adevăr și minciuni”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Spahn (CDU).

Candidatul Uniunii pentru funcția de cancelar, Armin Laschet, l-a acuzat, de asemenea, pe Scholz de iresponsabilitate. „Este o declarație iresponsabilă,” – a declarat Laschet sâmbătă, la conferința partidului CDU Brandenburg. „Oamenii nu sunt cobai.”

El a adăugat că vaccinurile împotriva coronavirusului au fost testate în detaliu înainte de a fi aprobate. „Îi cer lui Olaf Scholz să se abțină de la folosirea unor astfel de termeni”, a spus el.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...