Candidatul la funcția de cancelar german Scholz îi numește pe oamenii vaccinați „cobai”

50 de milioane de persoane vaccinate în Germania sunt „cobai”? Cu această declarație, candidatul SPD la funcția de cancelar Olaf Scholz (63 de ani) a provocat o mare agitație și a fost aspru criticat de ministrul federal al sănătății Jens Spahn (41 de ani, CDU) și de candidatul CDU/CSU la funcția de cancelar Armin Laschet (60 de ani, CDU).

La mitingurile electorale, Scholz, în timp ce promova vaccinarea, a descris cele peste 50 de milioane de persoane vaccinate din Germania drept „cobai” pentru populația care nu a fost încă vaccinată.

Scholz încurajează vaccinarea

Potrivit Radio NRW, el a folosit această expresie și într-un interviu acordat unor posturi de radio locale din NRW. „Cincizeci de milioane de persoane au fost deja vaccinate de două ori. Am fost cobai pentru cei care au așteptat până acum. Prin urmare, ca unul dintre aceste 50 de milioane, spun: A mers bine! Vă rugăm să vă alăturați nouă!” – a declarat candidatul SPD la funcția de cancelar, potrivit editorialului.

Spahn și Laschet îl critică pe Scholz

„Această alegere a cuvintelor este o oportunitate pentru cei care vor să submineze încrederea în vaccinare, predicând jumătăți de adevăr și minciuni”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Spahn (CDU).

Candidatul Uniunii pentru funcția de cancelar, Armin Laschet, l-a acuzat, de asemenea, pe Scholz de iresponsabilitate. „Este o declarație iresponsabilă,” – a declarat Laschet sâmbătă, la conferința partidului CDU Brandenburg. „Oamenii nu sunt cobai.”

El a adăugat că vaccinurile împotriva coronavirusului au fost testate în detaliu înainte de a fi aprobate. „Îi cer lui Olaf Scholz să se abțină de la folosirea unor astfel de termeni”, a spus el.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...