Virusolog german: Pandemia de coronavirus s-a încheiat!

Un început bun pentru un alt an: virusologul berlinez Christian Drosten (50 de ani) consideră că pandemia de coronavirus din Germania s-a încheiat.

„Ne confruntăm cu primul val endemic de SARS-CoV-2 în această iarnă, după părerea mea pandemia s-a încheiat”, a declarat – a declarat Drosten într-un interviu acordat ziarului berlinez Tagesspiegel.

Motivul: după această iarnă, imunitatea populației va fi atât de răspândită încât va fi dificil pentru virus să pătrundă în timpul verii.

Drosten: „Campania de vaccinare are un efect”

Potrivit lui Drosten, în situația actuală, doar o nouă variantă a virusului ar putea agrava din nou situația. „Cu toate acestea, nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple nici în acest moment”. – spune virusologul de la Spitalul Charité din Berlin.

În comparație cu China, unde coronavirusul se răspândește în prezent cu o viteză extraordinară, Germania a atins un nivel mult mai ridicat de protecție imunitară prin vaccinare. Drosten explică: „Marea greșeală în China a fost că nu a existat o conștientizare a vaccinării în rândul populației, în special a persoanelor în vârstă.” El adaugă că campania de vaccinare din Germania și din Europa a fost un pas decisiv în lupta împotriva pandemiei.

Drosten continuă să apere restricțiile. Nu a fost niciodată vorba de oprirea pandemiei. A fost clar de la început că acest lucru nu era posibil. „Dacă nu am fi făcut absolut nimic, am fi avut un milion sau mai mulți morți în Germania”, spune el. În opinia sa, era necesară limitarea contactelor.

Sursa: Tagesspiegel

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...