Virusolog german: Pandemia de coronavirus s-a încheiat!

Un început bun pentru un alt an: virusologul berlinez Christian Drosten (50 de ani) consideră că pandemia de coronavirus din Germania s-a încheiat.

„Ne confruntăm cu primul val endemic de SARS-CoV-2 în această iarnă, după părerea mea pandemia s-a încheiat”, a declarat – a declarat Drosten într-un interviu acordat ziarului berlinez Tagesspiegel.

Motivul: după această iarnă, imunitatea populației va fi atât de răspândită încât va fi dificil pentru virus să pătrundă în timpul verii.

Drosten: „Campania de vaccinare are un efect”

Potrivit lui Drosten, în situația actuală, doar o nouă variantă a virusului ar putea agrava din nou situația. „Cu toate acestea, nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple nici în acest moment”. – spune virusologul de la Spitalul Charité din Berlin.

În comparație cu China, unde coronavirusul se răspândește în prezent cu o viteză extraordinară, Germania a atins un nivel mult mai ridicat de protecție imunitară prin vaccinare. Drosten explică: „Marea greșeală în China a fost că nu a existat o conștientizare a vaccinării în rândul populației, în special a persoanelor în vârstă.” El adaugă că campania de vaccinare din Germania și din Europa a fost un pas decisiv în lupta împotriva pandemiei.

Drosten continuă să apere restricțiile. Nu a fost niciodată vorba de oprirea pandemiei. A fost clar de la început că acest lucru nu era posibil. „Dacă nu am fi făcut absolut nimic, am fi avut un milion sau mai mulți morți în Germania”, spune el. În opinia sa, era necesară limitarea contactelor.

Sursa: Tagesspiegel

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...