Lauterbach spune NU unei relaxări rapide a austerității în Germania

Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), a avertizat împotriva unei relaxări prea rapide a austerității în Germania. „Strategia noastră a funcționat până acum,” – Lauterbach a declarat într-un interviu acordat publicației BILD am SONNTAG. În opinia sa, măsurile specifice și vaccinările de rapel au reușit să protejeze persoanele în vârstă și bolnavii cronici. „Cu toate acestea, dacă reducem acum restricțiile prea repede, am putea anula în mod inutil propriul nostru succes și ne expunem la noi infecții periculoase și la o extindere a valului epidemic. În acest fel, ceea ce am construit timp de săptămâni ar putea fi pierdut în câteva zile”, a declarat – a concluzionat acesta.

Söder cere ca guvernul federal să elaboreze un plan gradual de relaxare a restricțiilor

Premierul bavarez Markus Söder (CSU) are o opinie diferită. În opinia sa, există speranța că, după doi ani cu coronavirusul, va exista în sfârșit un proces de tranziție de la pandemie la endemie. „Dacă suntem siguri că sistemul de sănătate nu va fi supraîncărcat, libertățile civile nu mai pot fi restrânse în aceeași măsură în care au fost în alte faze ale pandemiei”, a declarat Söder pentru BILD am SONNTAG.

Söder solicită guvernului federal să elaboreze un plan gradual de relaxare a restricțiilor: „Dacă cifrele de spitalizare continuă să fie stabile, ar trebui să luăm măsuri pentru a ridica restricțiile în domeniul culturii, sportului și comerțului. Utilizarea consecventă a măștilor FFP2 ne permite să renunțăm la restricțiile privind contactul social.”

De asemenea, populația Germaniei susține din ce în ce mai mult ridicarea restricțiilor

Pentru prima dată după mult timp, și o majoritate a populației germane este în favoarea relaxării restricțiilor în caz de pandemie. Acest lucru reiese dintr-un sondaj reprezentativ realizat de institutul de sondare a opiniei publice INSA (1.002 respondenți) la comanda BamS. Patruzeci și nouă la sută dintre cei intervievați au fost în favoarea relaxării restricțiilor, iar 44 la sută au avut o opinie contrară. Întrebați cu privire la sensibilitatea măsurilor individuale, 53% dintre respondenți au declarat că menținerea regulii 2G în sectorul comerțului cu amănuntul nu mai este justificată. În schimb, 42% dintre participanții la sondaj au considerat că acest lucru are în continuare sens.

66% dintre respondenți ar ridica restricțiile de contact pentru persoanele vaccinate, în timp ce 27% au fost în favoarea menținerii acestora. Regula 2G plus în restaurante nu mai este considerată o măsură rezonabilă de combatere a coronavirusului de către 49% dintre respondenți. Puțin mai puțini (47%) cred că este justificată.

În schimb, există în continuare un sprijin clar pentru obligația de a purta măști în autobuze și trenuri (71%), în magazine (65%) și în școli (58%). O majoritate covârșitoare (64%) consideră, de asemenea, că ar trebui să se aplice în continuare restricții de contact pentru persoanele nevaccinate.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...