Obligația de a purta măști în mijloacele de transport în comun din Germania a luat sfârșit. Cu toate acestea, ministrul federal al Sănătății îl recomandă în continuare pasagerilor!

În ciuda eliminării obligativității de a purta măști în transportul public, ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, încurajează oamenii să continue să își acopere gura și nasul, acum pe bază de voluntariat. „O fac și eu. Pentru a evita să mă expun la o lungă COVIDĂ și pentru a-i proteja pe alții”, a scris politicianul SPD pe Twitter. În același timp, Lauterbach a considerat că măsurile luate până în prezent pentru a evita infecțiile masive cu coronavirus în timpul sezonului de iarnă au fost un succes. Prin urmare, a spus el, se poate renunța deja la obligația de a purta măști în traficul pe distanțe lungi.

Cursul bolii este foarte diferit acum decât în 2020

După aproape trei ani, obligația națională de a purta măști în trenurile și autobuzele de lung parcurs va înceta să se aplice în Germania începând de joi, 2 februarie. Același lucru este valabil și pentru transportul public local, pentru care sunt responsabile landurile. În unele state federale, obligația de a purta măști în autobuze și trenuri a fost deja abolită.

Președintele Societății de Pneumonologie, Torsten Bauer, consideră că aceasta este o mișcare corectă. În opinia sa, aceasta va duce într-adevăr la mai multe infecții, dar nu presupune că acest lucru se va transforma într-o problemă mai gravă, a declarat el într-un interviu acordat RBB. Cu toate acestea, Bauer le recomandă persoanelor din grupurile cu risc ridicat să continue să poarte măști în transportul public.

„Este o altă boală respiratorie, peste zece ani vor mai exista infecții cu coronavirus. Cu toate acestea, situația pandemică a rămas în urmă”, a continuat Bauer. Aproape toți oamenii de pe acest pământ ar trebui să aibă deja anticorpi împotriva coronavirusului. Prin urmare, evoluția bolii este destul de diferită acum decât în 2020.

Solarea obligatorie a fost, de asemenea, ridicată în mare parte

În unele state s-a renunțat deja la obligativitatea purtării măștilor. Dar se renunță și la alte măsuri de protecție. În Hamburg, Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară, Bremen și Saxonia-Anhalt, persoanele infectate cu coronavirus nu mai trebuie să fie izolate. Turingia și Saxonia îi vor urma exemplul în zilele următoare. Mai multe state au abolit deja izolarea obligatorie. În Berlin, Brandenburg și Mecklenburg-Vorpommern, pe de altă parte, persoanele infectate cu coronavirus trebuie să fie izolate în continuare timp de câteva zile.

Obligativitatea purtării măștilor de către pacienți și vizitatorii cabinetelor medicale, introdusă de guvernul federal în legătură cu pandemia de coronavirus, se mai aplică până la 7 aprilie. În Bavaria, cel puțin începând de miercuri, angajații din cabinetele medicale și din alte unități de ambulatoriu nu mai trebuie să își acopere gura și nasul.

Sursa: ntv

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...