Prețurile benzinei și motorinei la benzinăriile din Germania au crescut din nou peste 2 euro

Prețurile la carburanți, în special la motorină, au crescut din nou brusc în Germania. Evoluțiile de pe piața petrolului și fluctuațiile cursului de schimb nu sunt explicații suficiente pentru acest lucru, critică clubul auto german ADAC.

Un litru de benzină Super E10 costă deja, în medie, 2,002 euro

Prețurile la benzinăriile din Germania sunt acum semnificativ mai mari decât săptămâna trecută. După cum a raportat miercuri ADAC, un litru de benzină Super E10 costă în prezent în medie 2,002 euro. Aceasta este cu 4,8 cenți mai mult decât în urmă cu o săptămână. Prețul motorinei a crescut cu 5,6 cenți, ajungând la o medie de 2,075 euro.

Situația generală nu explică o creștere atât de puternică a prețurilor la carburanți, a criticat clubul auto german. Prețul petrolului și cursul de schimb euro/dolar au rămas aproape neschimbate față de săptămâna precedentă. Potrivit ADAC, prețurile carburanților sunt „clar supraevaluate”.

Tendință descendentă întreruptă deocamdată

Tendința puternică de scădere a prețurilor carburanților, care a urmat unor niveluri record la jumătatea lunii martie, pare să fi fost întreruptă pentru moment. De la jumătatea lunii aprilie, se observă din nou o tendință de creștere. În special în primele săptămâni de la începutul invaziei rusești în Ucraina, prețul carburanților a crescut brusc. În prezent, motorina este în continuare cu 41 de cenți mai scumpă decât înainte de izbucnirea războiului, iar benzina E10 este cu 25 de cenți mai scumpă.

ADAC pornește de la premisa că reducerea impozitului pe electricitate decisă de guvernul german cu ceva timp în urmă va fi transferată în totalitate către consumatori. Potrivit calculelor clubului auto, care iau în calcul TVA, benzina se va ieftini cu 35 de cenți, iar motorina cu 17 cenți de la 1 iunie.

Sursa: www.tagesschau.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...