Aflați când trebuie să vă depuneți concediul medical în Germania!

De regulă, toți angajații care lucrează în Germania trebuie să prezinte angajatorului un certificat medical de incapacitate de muncă după cel mult trei zile de boală. Dar weekendul se ia în considerare în această perioadă?

Concediul de boală, așa-numitul gelber Schein, asigură faptul că angajații continuă să primească salariul în caz de boală. Prin urmare, angajații trebuie să se asigure că își anunță imediat superiorul despre boala lor și că prezintă la timp un certificat medical de incapacitate de muncă. Conform legii, acest lucru trebuie făcut cel târziu în a patra zi de boală. Dar vă rugăm să rețineți: termenul limită pentru depunerea certificatului de incapacitate de muncă poate fi stabilit individual de către angajator. Unii angajatori cer ca concediul medical să fie prezentat încă din prima sau a doua zi de boală – informații în acest sens pot fi găsite în contractul de muncă sau în contractul colectiv de muncă.

Data de depunere a concediilor medicale în Germania: se iau în calcul și weekendurile și sărbătorile legale

Din nefericire, mulți angajați din Germania au impresia greșită că doar zilele lucrătoare contează la calcularea termenului limită pentru a furniza angajatorului un certificat medical de incapacitate de muncă, în timp ce, în realitate, trebuie luate în considerare zilele calendaristice. Astfel, dacă vă îmbolnăviți înainte de weekend, trebuie să luați în considerare sâmbăta și duminica la calcularea termenului limită. Același lucru este valabil și pentru sărbătorile legale.

Ce trebuie făcut dacă termenul limită de acordare a concediului medical cade într-un weekend?

Dar ce trebuie să faceți dacă termenul limită pentru eliberarea certificatului medical cade într-un weekend? Dacă, de exemplu, nu veți fi la serviciu miercuri, joi și vineri, ar trebui, teoretic, să prezentați concediul medical angajatorului dumneavoastră sâmbătă. Cu toate acestea, în acest caz, este suficient să prezentați certificatul în ziua de luni următoare, deoarece astfel de documente trebuie prezentate în Germania numai în zilele lucrătoare.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...