Prețuri record la energie în Germania – electricitatea și gazele se vor scumpi și mai mult

Prețurile energiei în Germania, care au atins deja un nivel record, vor continua să crească în următoarele luni, a anunțat duminică portalul de comparație Verivox. Informațiile se bazează pe publicațiile actuale ale furnizorilor de energie.

Pentru lunile aprilie, mai și iunie, furnizorii de energie electrică responsabili pentru așa-numita Grundversorgung (alimentarea de bază cu energie electrică), care acoperă 13 milioane de gospodării, au anunțat 166 de creșteri ale prețului energiei electrice – în medie, tarifele vor crește astfel cu 19,5 %. Nu se știe câte dintre aceste gospodării au contracte cu așa-numitul Grundversorger și câte cu alți furnizori.

Creștere triplă într-un an

Thorsten Storck, expert în energie la Verivox, spune că prețurile en-gros pentru furnizorii de energie electrică s-au triplat într-un an. Deși taxa de sprijin pentru energia regenerabilă (EEG-Umlage) va fi eliminată la jumătatea anului 2022, Storck spune că acest lucru va „atenua doar puțin” creșterea costurilor energiei pentru gospodării.

Potrivit calculelor portalului Verivox, prețurile energiei electrice în Germania au crescut cu aproximativ 50% într-un an. Dacă în urmă cu un an o gospodărie cu un consum de 4.000 de kilowați oră pe an plătea 1.171 de euro pentru energie electrică, acum trebuie să cheltuiască 1.737 de euro; prețurile medii anuale menționate sunt prețuri brute, adică inclusiv TVA.

Prețurile istorice ale benzinei

În ceea ce privește gazele naturale, pe de altă parte, Verivox a numărat 118 creșteri de preț din partea furnizorilor responsabili pentru așa-numita aprovizionare de bază, care acoperă șapte milioane de gospodării. În medie, tarifele au crescut cu 42,3%. „Toți furnizorii de gaze din Germania se confruntă cu prețuri de achiziție ridicate din punct de vedere istoric,” – spune Thorsten Storck, expert Verivox. „Războiul din Ucraina și posibila suspendare a livrărilor de gaze agravează și mai mult situația.

Prin urmare, în cazul gazului, curba prețurilor s-a îndreptat și mai brusc în sus: dacă o familie de exemplu cu un consum de 20 000 de kilowați oră pe an trebuia să cheltuiască 1 184 de euro pe an pentru gaz până în aprilie 2021, acum trebuie să cheltuiască 2 787 de euro, o creștere de 135%.

Sursa: www.heise.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...