Zelenski promite o paradă la Kiev după victoria împotriva Rusiei

Ca reacție la Parada Victoriei de la Moscova, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a publicat un videoclip în care se opune însușirii de către Rusia a victoriei asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. El a subliniat că și ucrainenii au câștigat în 1945. – și acum vor fi și ei victorioși.

„În ziua victoriei asupra nazismului luptăm pentru o nouă victorie”

„Astăzi sărbătorim Ziua Victoriei asupra nazismului”, a declarat Zelenski într-un discurs ținut luni. „Suntem mândri de strămoșii noștri, care împreună cu alte națiuni în coaliția antihitleristă au învins nazismul.”

Așa cum atunci Armata Roșie a eliberat Donețk, Luhansk, Mariupol, Kherson, Melitopol, Berdyansk și întreaga Peninsulă Crimeea, astăzi ocupanții vor fi alungați, a spus Zelenski.

„În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie”, a subliniat el. Este o luptă pentru libertatea și independența Ucrainei.

„În curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina, iar cineva nu va avea nici măcar una”

De asemenea, Rusia a marcat luni aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste. 11.000 de soldați au mărșăluit prin Piața Roșie din Moscova. Vladimir Putin, în discursul său, a justificat atacul asupra Ucrainei prin necesitatea de a apăra țara. Kremlinul dorește ca țara să fie „demilitarizată” și „denazificată”.

Zelenski a abordat acest aspect direct în discursul său de luni: „Dușmanul nostru visează ca noi să renunțăm la sărbătorirea zilei de 9 mai și a victoriei asupra naziștilor pentru ca cuvântul „denazificare” să aibă o șansă să existe.” Dar „milioane de ucraineni” au luptat împotriva naziștilor și i-au „alungat” din orașele asediate acum de trupele rusești, ocupate sau anexate de Moscova.

Moscova va sfârși ca regimul lui Hitler, copiat de Kremlin”, a spus el. „În curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina, iar cineva nu va avea nici măcar una”, a continuat Zelenski. Parada Victoriei va avea loc pe principalul bulevard din Kiev, Khreshchatyk, a adăugat președintele ucrainean.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...