Zelenski promite o paradă la Kiev după victoria împotriva Rusiei

Ca reacție la Parada Victoriei de la Moscova, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a publicat un videoclip în care se opune însușirii de către Rusia a victoriei asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. El a subliniat că și ucrainenii au câștigat în 1945. – și acum vor fi și ei victorioși.

„În ziua victoriei asupra nazismului luptăm pentru o nouă victorie”

„Astăzi sărbătorim Ziua Victoriei asupra nazismului”, a declarat Zelenski într-un discurs ținut luni. „Suntem mândri de strămoșii noștri, care împreună cu alte națiuni în coaliția antihitleristă au învins nazismul.”

Așa cum atunci Armata Roșie a eliberat Donețk, Luhansk, Mariupol, Kherson, Melitopol, Berdyansk și întreaga Peninsulă Crimeea, astăzi ocupanții vor fi alungați, a spus Zelenski.

„În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie”, a subliniat el. Este o luptă pentru libertatea și independența Ucrainei.

„În curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina, iar cineva nu va avea nici măcar una”

De asemenea, Rusia a marcat luni aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste. 11.000 de soldați au mărșăluit prin Piața Roșie din Moscova. Vladimir Putin, în discursul său, a justificat atacul asupra Ucrainei prin necesitatea de a apăra țara. Kremlinul dorește ca țara să fie „demilitarizată” și „denazificată”.

Zelenski a abordat acest aspect direct în discursul său de luni: „Dușmanul nostru visează ca noi să renunțăm la sărbătorirea zilei de 9 mai și a victoriei asupra naziștilor pentru ca cuvântul „denazificare” să aibă o șansă să existe.” Dar „milioane de ucraineni” au luptat împotriva naziștilor și i-au „alungat” din orașele asediate acum de trupele rusești, ocupate sau anexate de Moscova.

Moscova va sfârși ca regimul lui Hitler, copiat de Kremlin”, a spus el. „În curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina, iar cineva nu va avea nici măcar una”, a continuat Zelenski. Parada Victoriei va avea loc pe principalul bulevard din Kiev, Khreshchatyk, a adăugat președintele ucrainean.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...