Mai multe arme germane pentru Ucraina? Da, dacă nu slăbește Bundeswehr-ul!

Guvernul federal vrea să vadă dacă poate furniza Ucrainei mai multe arme. Iată ce a declarat ministrul Apărării, Christine Lambrecht. „Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că astfel nu slăbim Bundeswehr-ul”. – a subliniat ea.

Furnizarea de arme Ucrainei atâta timp cât nu slăbește Bundeswehr

Guvernul federal analizează posibilitatea de a oferi ajutor Ucrainei, atacată de Rusia. În discuție sunt livrările suplimentare de arme. „Se examinează tot ce este posibil”, a declarat luni ministrul Apărării, Christine Lambrecht, pentru emisiunea Morgenmagazin de la ZDF. „Dar trebuie să ne asigurăm că nu slăbim Bundeswehr-ul nostru prin aceste acțiuni. Sarcina noastră este de a asigura apărarea națională și a aliaților.”

Politicianul SPD a subliniat că fondul special planificat de 100 de miliarde de euro pentru Bundeswehr nu se referă la reînarmare, ci la echipament. Este vorba despre echipamente radio moderne, veste de protecție pentru soldați, dar și despre un succesor al avionului Tornado Jet, elicoptere și tancuri.

Pentru 100 de miliarde de euro, se pot face achizițiile la care Germania s-a angajat. „Deci, în niciun caz nu este un „concert de dorințe”. Este vorba de a putea cumpăra ceea ce este urgent necesar acum.”

Schimbări fundamentale în sistemul de achiziții publice

Ministrul apărării a anunțat, de asemenea, „schimbări majore” în sistemul de achiziții al Bundeswehr, care este responsabil pentru întârzierile și creșterea costurilor proiectelor de înarmare. Nu se poate ca procedurile de licitație să se prelungească timp de zece sau cincisprezece ani.

„Totul trebuie să meargă mai repede, procesul trebuie să fie mult mai eficient. Și o voi pune în aplicare în consecință.” De asemenea, Christine Lambrecht va majora suma pentru achizițiile rapide de la 1.000 de euro, cât este în prezent, la 5.000 de euro. „Atunci vor avea loc să se ocupe de proiecte mari”. – adaugă ea.

Sursa: www.welt.de, ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...