Un politician german cere un bonus de 500 de euro pentru vaccinarea Covid-19 – pentru toată lumea!

Cum putem obține niveluri mai ridicate de imunizare în rândul populației? Un politician financiar de stânga are o idee: toți cei care sunt complet vaccinați ar trebui să primească un bonus de 500 de euro – și retroactiv. De asemenea, el consideră că acesta este un „program economic”.

O primă de vaccinare – chiar și retroactiv

Politicianul financiar de stânga, Christian Görke, dorește să crească semnificativ rata de vaccinare cu un program de miliarde de euro. Ideea sa: pentru fiecare persoană vaccinată, statul ar trebui să plătească un bonus de 500 de euro – 300 de euro pentru prima protecție completă împotriva coronavirusului, 200 de euro pentru a treia doză, un rapel. Și toate acestea, de asemenea, retroactiv, adică, de fapt, pentru toți cei care au fost vaccinați sau sunt pe cale să fie.

„Fondurile sunt acolo”

Görke, care a fost ministru de finanțe în Brandenburg timp de cinci ani, estimează finanțarea totală la 37,5 miliarde de euro – din care 22,5 miliarde de euro pentru bonusul pentru primele două doze și alte 15 miliarde de euro pentru bonusul pentru a treia doză, așa-numitul „booster”.

O mare parte din finanțare este pentru anul financiar curent. Bugetul federal ar putea face față. „Am fost mult timp ministru de finanțe și știu cum să gestionez banii”,” – Görke a declarat într-un interviu pentru t-online, adăugând: „Fondurile sunt”. În total, bugetul suplimentar aprobat al guvernului federal a fost de 240 de miliarde de euro – dar s-a cheltuit puțin. În plus, veniturile fiscale vor fi mai mari decât se preconiza.

„Vedem că al patrulea val al pandemiei capătă amploare – toată lumea vorbește despre regula 2G sau 3G și este clar pentru toată lumea: singura cale de ieșire este vaccinarea”, a spus Görke. Prin urmare, scopul bonusului este de a crește rata de vaccinare în Germania la 85 sau 90%, ceea ce este ceea ce urmărește Institutul Robert Koch (RKI). „Bonusul ar fi un impuls care ar ajuta oamenii, dar și economia.” Experții îl confirmă pe politician în această opinie.

„Un mic program economic”

Institutul de cercetare economică Ifo din München a estimat valoarea economică a fiecărei doze de vaccin la aproximativ 1 500 de euro, deoarece vaccinarea este cea care poate preveni în mare măsură blocările care provoacă daune economice majore. Economista comportamentală Nora Szech de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (KIT) a susținut deja o primă de 500 de euro în vară pentru a atinge rata de vaccinare vizată.

Pe lângă beneficiile unei rate ridicate de vaccinare, Görke se așteaptă și la alte efecte pozitive. „Prima de vaccinare va întări portofelul și economia”, a susținut politicianul financiar într-un interviu acordat t-online. Este „un fel de mic program economic” care, inițial, se adresează grupurilor cu venituri mici, cu un nivel de educație scăzut și unde ratele de vaccinare sunt deosebit de scăzute. În cele din urmă, însă, banii vor fi în beneficiul economiei prin creșterea consumului, mai ales că se apropie cumpărăturile de Crăciun.

Görke vrea să își prezinte planul la reuniunea de miercuri a stângii din Bundestag. De acolo a primit deja semnale pozitive. „Ar fi o contribuție la coeziunea acestei societăți”, a spus Görke. „500 de euro este prima corectă; banii pentru acest lucru există și sunt necesari.”

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...