Fără capotă pe mașină: în curând va exista o amendă pentru asta în Germania!

În Germania, nu există nicio obligație de a purta o capotă la volan. Cu toate acestea, în curând vor exista amenzi dacă mașina nu are capotă. Mai jos vă explicăm de ce!

De la introducerea obligativității măștilor pentru prima dată la sfârșitul lunii aprilie 2020, acestea au devenit o priveliște familiară în Germania: măști atârnând de oglinzile retrovizoare ale multor mașini ca niște pomi de Crăciun parfumați. Cu toate acestea, nu a existat niciodată o obligație de a purta o mască într-un vehicul privat – și încă nu există. Cu toate acestea, în curând va avea loc o schimbare: De la începutul anului 2023, în Germania se vor aplica amenzi dacă nu aveți în trusa de prim ajutor a mașinii o protecție pentru gură și nas.

Revizuit DIN 13164 context pentru modificările de reglementare

Modificările de reglementare au ca fundal revizuirea DIN 13164, care definește ce trebuie să conțină o trusă de prim ajutor. Încă din februarie 2022, comitetul de standardizare responsabil al Institutului german de standardizare a stipulat că în inventarul trusei de prim ajutor pentru autoturisme trebuie să fie incluse două măști de protecție medicală. Cu toate acestea, în afară de avertisment, șoferii nu au fost încă nevoiți să se teamă de consecințe dacă sunt prinși la un control cu o trusă de prim ajutor fără mască.

Cât vom plăti pentru că nu avem o mască în trusa de prim ajutor?

Modificările nu vor intra în vigoare până anul viitor, deoarece, odată cu introducerea standardului DIN revizuit, a intrat în vigoare și o perioadă de tranziție de un an. Acest lucru se datorează faptului că legiuitorul trebuie mai întâi să includă standardul actualizat în regulamentul de circulație (StVZO). Cu toate acestea, perioada de tranziție se încheie la 1 februarie 2023. Dacă nu vă echipați trusa de prim-ajutor cu două măști medicale până atunci, veți fi sancționat cu o amendă de 5 euro în cazul unui control rutier. În cazul în care mașina este condusă de o altă persoană decât proprietarul vehiculului, amenda crește la 10 euro.

Dacă aveți de gând să cumpărați o nouă trusă de prim ajutor, de exemplu pentru că a trecut data de expirare, este bine să vă asigurați că aceasta este conformă cu noul DIN 13164:2022.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...