Fără capotă pe mașină: în curând va exista o amendă pentru asta în Germania!

În Germania, nu există nicio obligație de a purta o capotă la volan. Cu toate acestea, în curând vor exista amenzi dacă mașina nu are capotă. Mai jos vă explicăm de ce!

De la introducerea obligativității măștilor pentru prima dată la sfârșitul lunii aprilie 2020, acestea au devenit o priveliște familiară în Germania: măști atârnând de oglinzile retrovizoare ale multor mașini ca niște pomi de Crăciun parfumați. Cu toate acestea, nu a existat niciodată o obligație de a purta o mască într-un vehicul privat – și încă nu există. Cu toate acestea, în curând va avea loc o schimbare: De la începutul anului 2023, în Germania se vor aplica amenzi dacă nu aveți în trusa de prim ajutor a mașinii o protecție pentru gură și nas.

Revizuit DIN 13164 context pentru modificările de reglementare

Modificările de reglementare au ca fundal revizuirea DIN 13164, care definește ce trebuie să conțină o trusă de prim ajutor. Încă din februarie 2022, comitetul de standardizare responsabil al Institutului german de standardizare a stipulat că în inventarul trusei de prim ajutor pentru autoturisme trebuie să fie incluse două măști de protecție medicală. Cu toate acestea, în afară de avertisment, șoferii nu au fost încă nevoiți să se teamă de consecințe dacă sunt prinși la un control cu o trusă de prim ajutor fără mască.

Cât vom plăti pentru că nu avem o mască în trusa de prim ajutor?

Modificările nu vor intra în vigoare până anul viitor, deoarece, odată cu introducerea standardului DIN revizuit, a intrat în vigoare și o perioadă de tranziție de un an. Acest lucru se datorează faptului că legiuitorul trebuie mai întâi să includă standardul actualizat în regulamentul de circulație (StVZO). Cu toate acestea, perioada de tranziție se încheie la 1 februarie 2023. Dacă nu vă echipați trusa de prim-ajutor cu două măști medicale până atunci, veți fi sancționat cu o amendă de 5 euro în cazul unui control rutier. În cazul în care mașina este condusă de o altă persoană decât proprietarul vehiculului, amenda crește la 10 euro.

Dacă aveți de gând să cumpărați o nouă trusă de prim ajutor, de exemplu pentru că a trecut data de expirare, este bine să vă asigurați că aceasta este conformă cu noul DIN 13164:2022.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...