Spahn cere vaccinări de rapel și redeschiderea centrelor de vaccinare

Cel de-al patrulea val de coronavirus în Germania se intensifică, numărul de noi infecții crescând constant. Prin urmare, ministrul federal interimar al sănătății, Jens Spahn (CDU), a solicitat fiecărui stat să redeschidă centrele de vaccinare, astfel încât cât mai multe persoane să poată primi cât mai curând posibil o doză de rapel a vaccinului împotriva coronavirusului. Spahn vrea să ofere vaccinuri de rapel tuturor cetățenilor, ceea ce a provocat critici dure în comunitatea medicală. Ce părere au statele federale individuale despre acest lucru? Și cât de repede vor putea fi din nou „în funcțiune” centrele de vaccinare?

Sunt pregătiți landurile individuale să accelereze campania de vaccinare cu a treia doză?

Autoritățile din Hamburg se asigură că există deja infrastructura necesară pentru a efectua în paralel vaccinările de rapel. Vaccinarea cu COVID-19 este efectuată de către medicii din cabinetele private, precum și în centrele de vaccinare organizate de municipalitate.

În Berlin sunt deschise două centre de vaccinare împotriva coronavirusului, CIZ Messe Berlin și CIZ Tegel. În prezent, peste 40 la sută din vaccinările din capitala germană sunt efectuate în cele două centre menționate mai sus și prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Cu toate acestea, senatorul Dilek Kalayci militează pentru creșterea numărului de vaccinări efectuate de cabinetele medicale. „Persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu, care sunt imobilizate, trebuie de asemenea vaccinate de către medicii de familie”, a spus Kalayci.

Și Bavaria este de părere că vaccinările de rapel ar trebui să fie efectuate în primul rând de către medicii generaliști. În acest scop, există 81 de centre de vaccinare cu aproximativ 230 de echipe mobile de vaccinare. Vaccinările de rapel pot fi efectuate și în spitale. În prezent, cele 81 de centre de vaccinare funcționează în mod limitat, iar echipele mobile de vaccinare se concentrează asupra căminelor de bătrâni și a azilurilor de bătrâni. Bavaria adaugă că, dacă este necesar, centrele de vaccinare își pot mări imediat capacitatea, în funcție de circumstanțele locale, și pot fi flexibile în abordarea lor în ceea ce privește punerea în aplicare a programului de vaccinare. Ministerul Sănătății este în contact permanent cu asociația bavareză a practicienilor de asigurări de sănătate, cu organizațiile de ajutor și cu asociațiile municipale.

Unele centre de vaccinare din Germania sunt încă operaționale, altele și-au suspendat temporar activitatea

Centrele de vaccinare au jucat un rol important în perioada de vârf a campaniei de vaccinare din primăvara și vara: la acea vreme, existau peste 400 de astfel de centre în toată Germania – între timp, cele mai multe dintre ele au fost închise din nou.

Guvernul federal nu are informații cu privire la numărul de centre de vaccinare care mai funcționează în Germania. „Nu am nicio cifră în acest sens, pentru că funcționarea centrelor de vaccinare este responsabilitatea statelor federale”, a declarat – Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat luni, la Berlin. El a adăugat că în unele state punctele sunt încă operaționale, în timp ce în altele au rămas în așteptare.

De asemenea, Spahn a cerut organizarea unui summit privind vaccinarea de rapel cu reprezentanți ai guvernului federal și ai fiecărui stat în parte. Deocamdată, nu se știe dacă și când va avea loc o astfel de reuniune. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a subliniat că redeschiderea centrelor de vaccinare și emiterea de invitații pentru vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani ar trebui să fie discutate la summit.

Sursa: www.stern.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...