Refugiate ucrainene hărțuite în gara din Berlin!

În fiecare zi, refugiați din Ucraina – adesea femei cu copii – se prezintă la gara principală din Berlin. Ei sunt complet epuizați și au nevoie urgentă de ajutor. Dar acum, poliția federală avertizează asupra unor bărbați suspecți care dau târcoale pe peroanele gării centrale din Berlin!

Redacția noastră a luat cunoștință de trei cazuri îngrijorătoare.

Oferte nepotrivite de bani

Luni, în jurul orei 21.00, doi bărbați germani au abordat femei care călătoreau singure sau cu copii la nivelul -1 al gării centrale din Berlin și le-au oferit bani. Martorii au atras atenția personalului de securitate, care a observat încercările suspecților de a intra în contact. În plus, ei au fost abordați de o ucraineancă care dădea o „impresie de tulburare”. Incidentul a fost confirmat de poliția federală.

Angajații căii ferate au chemat poliția federală. Ofițerii s-au apropiat de cei doi suspecți (50, 53 de ani). Bărbatul de 50 de ani a declarat că a vrut să ajute doar pentru că vorbea rusă și pentru că prietenul său a vrut să-l ajute. Ambilor li s-a cerut să părăsească zona gării. O purtătoare de cuvânt a poliției federale a declarat că nu există nicio suspiciune specifică de infracțiune.

Bărbatul s-a oferit să te ducă

Tot luni, la ora 18:30, un martor a informat poliția federală că un bărbat (55 de ani) a abordat în mod special tinere care călătoreau singure și le-a propus să le ducă la Hamburg. Persoana, cunoscută de poliție, a fost și ea expulzată de polițiști.

Avertisment privind ofertele de cazare

Luni, în jurul orei 20.00, au avut loc incidente suspecte și la nivelul +1 al gării, la ieșirea 13/14 – unde sosesc refugiații. Un lucrător umanitar pentru refugiații din Ucraina i-a alertat pe polițiștii federali cu privire la doi bărbați (29, 21 de ani) care se comportau, de asemenea, în mod suspect față de femeile ucrainene. Un alt consilier care îi urmărise pe bărbați i-a îndrumat pe ofițerii de poliție federală către Washingtonplatz. Acolo, germanul și libanezul au declarat că au vrut doar să ia un prieten din tren, dar nu au putut da niciun nume. În timpul conversației, bărbații s-au încurcat tot mai mult în contradicții. De asemenea, poliția federală le-a ordonat să părăsească zona gării.

Alina Müller, purtător de cuvânt al Direcției Poliției Federale, a declarat: „Îi avertizăm pe tinerii și femeile care călătoresc singuri să nu apeleze la oferte suspecte de cazare, ci să contacteze doar agențiile oficiale.”

sursa: bild.de, ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...