Furtuna ‘Ignatz’ se deplasează deasupra Germaniei – avertizare de tornadă ‘scurtă’

Furtuna „Ignatz” și-a început cursul deasupra Germaniei joi dimineața devreme. Prima furtună puternică de toamnă din acest an a adus rafale violente de vânt în multe locuri, precum și furtuni și ploi pe alocuri.

Vânturi de peste 100 km/h

Joi, Serviciul german de meteorologie (DWD) prognozează rafale puternice și pe alocuri vânt cu putere de uragan, care ar putea atinge viteze de până la 105 kilometri pe oră într-o centură din centrul, estul și nord-estul Germaniei. În Mecklenburg-Vorpommern, DWD se așteaptă la rafale de vânt de 85 până la 110 kilometri pe oră – deosebit de furtunoase pe coasta Mării Baltice.

Posibile tornade în Saxonia Inferioară

În Saxonia Inferioară, posibilitatea unor tornade „de scurtă durată” nu poate fi complet exclusă. În munți se pot produce chiar și vânturi puternice de până la 120 de kilometri pe oră.

Inițial, centrele de situație ale poliției nu au raportat pagube grave; în cazuri izolate, vântul a smuls copaci, dar, potrivit rapoartelor din Turingia și Baden-Württemberg, nu s-au înregistrat pagube grave. În Delmenhorst, în Saxonia Inferioară, un bărbat a fost lovit miercuri seara de o creangă căzută, dar a suferit doar răni ușoare, potrivit poliției.

Deutsche Bahn avertizează asupra unor posibile anulări de trenuri

Deutsche Bahn a avertizat cu privire la posibile anulări sau întârzieri ale trenurilor din cauza furtunii. În această dimineață au existat restricții izolate pe serviciile regionale în NRW. Deutsche Bahn a informat călătorii prin intermediul Twitter cu privire la linia S-Bahn închisă între Dortmund-Kley și stația principală Bochum. Au fost instituite rute ocolitoare în ambele sensuri. În cazul trenului Eurobahn RE13 între gara principală Hamm și Venlo, au fost raportate întârzieri pe tronsonul Düsseldorf – Venlo din cauza „situației meteo actuale”.

Tornadele nu sunt excluse nici în nordul țării

În partea de nord a Germaniei, serviciile meteorologice avertizează asupra furtunilor cu vânt puternic, de până la 105 kilometri pe oră, care s-ar putea deplasa spre est. De asemenea, nu au fost excluse așa-numitele „tornade de scurtă durată”.

Potrivit DWD, vântul va slăbi dinspre vest după-amiaza. În general, va fi mai rece. Joi, temperaturile vor fi cuprinse între 15 și 18 grade, cu 12 și 15 grade în vest și nord.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...