O clinică din Frankfurt am Main a refuzat să opereze inima unui copil (3) pentru că părinții acestuia nu erau vaccinați

Acest caz face furori. În Cipru, în Israel, în Marea Britanie – și acum și în Germania!

Este vorba despre un băiețel de trei ani căruia i s-a refuzat tratamentul în spitalele din străinătate – pentru că părinții săi nu erau vaccinați. Iată ce relatează Politico.

În prezent, există o dezbatere despre dacă medicii au dreptul să respingă pacienții tineri și să le refuze tratamentul care le salvează viața dacă părinții lor nu sunt vaccinați.

Până în prezent, liniile din trei țări au refuzat să-l trateze pe băiat. În prezent, el se află în Grecia, unde așteaptă o intervenție chirurgicală.

Bebeluș dus la spital în Cipru cu o gravă malformație cardiacă

Un bebeluș a fost transportat la spital cu o malformație cardiacă gravă. Întrucât spitalele cipriote nu au putut efectua operația necesară, Ministerul Sănătății a organizat joia trecută o ambulanță aeriană pentru a-l transporta pe băiat în Germania.

Cu toate acestea, cu o zi înainte de transportul programat, un spital din Frankfurt a informat autoritățile cipriote că transportul nu va avea loc deoarece părinții băiatului nu fuseseră vaccinați împotriva coronavirusului, potrivit Politico.

Cipru a sugerat ca copilul să fie însoțit de un alt tutore în locul părinților, dar această sugestie a fost respinsă, spun ei.

Oficialul german explică

Un oficial al Ministerului german al Sănătății a declarat pentru Politico că nu există nicio prevedere care să spună că spitalele nu pot trata persoanele nevaccinate, cu atât mai puțin copiii ai căror părinți nu au fost vaccinați. Cu toate acestea, ei au subliniat că fiecare spital își poate impune propriile restricții.

Autoritățile cipriote au încercat apoi să recruteze spitale specializate din Marea Britanie și Israel pentru a efectua operația, dar au fost respinse din același motiv.

Copilul a fost transportat sâmbătă în Grecia vecină, potrivit directorului general al Ministerului Sănătății din Cipru, Christina Yiannaki. Ea urmează să fie operată acolo, într-un spital privat, de o echipă de specialiști din Atena.

Părinții sunt împotriva vaccinării

Părinții au fost vaccinați joi, dar vor trebui să mai aștepte încă șase săptămâni înainte de a putea fi internați de clinicile străine, a precizat el.

Tatăl băiatului, Alexey Matveev, un cetățean rus care locuiește în Cipru, este indignat: „Știu că pacienții nevaccinați sunt internați în spitalele din Germania”. – a declarat Matveev, un cetățean rus care trăiește în Cipru. „Nu am știut că trebuie să fiu vaccinată pentru ca copilul meu să fie operat în acest spital”.

În interviu, el se prezintă ca fiind anti-vaccin: „Dacă aș fi știut, bineînțeles că aș fi făcut-o. Eu sunt sănătos și nu am vrut să fiu vaccinat. Cred că este nepotrivit ca cineva care este sănătos să fie vaccinat”.

Ministerul cipriot al Sănătății susține că părinții au fost informați în prealabil despre necesitatea vaccinării. Părinților li s-a sugerat chiar să primească vaccinul Johnson & Johnson într-o singură doză pentru a accelera procesul. Cu toate acestea, părinții nu au fost de acord cu acest lucru.

Alexey Matveev a negat acest lucru. El spune că acum au primit vaccinul Pfizer la sfatul centrului medical german.

Anul trecut a fost necesar doar un test PCR

Copilul suferise deja o operație vara trecută, dar atunci a fost nevoie doar de un test PCR pentru ca părinții să-l însoțească, potrivit lui Avraam Elia, șeful clinicii de pediatrie de la Spitalul Makarios, unde a fost internat copilul. Autoritățile cipriote au declarat că i-au avertizat pe părinți că reglementările s-ar putea schimba și că vaccinările ar putea fi solicitate mai târziu.

Cazul micuțului ridică problema etică dacă medicii pot respinge pacienții nevaccinați sau, în acest caz, părinții nevaccinați, se întreabă Politico.

Recent, un spital din Boston (SUA) a respins un pacient în vârstă de 31 de ani pentru un transplant de inimă, deoarece acesta nu era vaccinat împotriva coronavirusului. Spitalul a explicat că, din cauza penuriei de organe disponibile, trebuie făcut totul „pentru ca pacientul care primește organul transplantat să aibă cele mai mari șanse de supraviețuire”.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...