Germania: Alegeri Bundestag 2021 – iată când vom afla rezultatul final!

Primele previziuni pentru alegerile pentru Bundestag sunt disponibile de la ora 18:00, după închiderea secțiilor de votare. Totuși, acestea nu sunt încă rezultatele numărătorii, ci previziunile se bazează pe sondajele reprezentative postelectorale din ziua alegerilor. Alegătorii au completat sondajul în mod anonim.

Alegeri Bundestag 2021: Când vom afla rezultatele preliminare?

În timp ce alegătorii și politicienii privesc cu nerăbdare ecranele și aplaudă sau deplâng rezultatele prognozate, în secțiile de votare începe numărarea primului și celui de-al doilea vot. Apoi se fac extrapolări pe baza primelor buletine de vot numărate.

În trecut, primele rezultate puteau fi văzute încă din jurul orei 18:15. Pe măsură ce voturile sunt numărate, sunt actualizate și rezultatele extrapolării. Cu cât mai multe voturi sunt numărate, cu atât mai precise vor deveni predicțiile.

Când vom afla rezultatul final al alegerilor pentru Bundestag din 2021?

După numărarea completă a voturilor din circumscripții, birourile electorale de stat din landuri colectează rezultatele și le transmit comisarului electoral federal. Comisarul electoral federal anunță apoi rezultatul final preliminar al alegerilor federale din 2021. Aceasta poate avea loc în noaptea de după duminica alegerilor sau în dimineața următoare. La alegerile federale din 2017. Comisarul electoral federal a anunțat rezultatele preliminare luni dimineață, la ora 5:25.

Cu toate acestea, rezultatul final oficial al alegerilor pentru Bundestag din 2021 nu va fi cunoscut decât la câteva zile sau săptămâni după duminica alegerilor. La ultimele alegeri federale din 2017, votul a avut loc la 24 septembrie, iar comisarul electoral federal a anunțat rezultatul final la 12 octombrie. Același lucru a fost valabil și pentru alegerile din 2013: acestea au avut loc la 22 septembrie, iar rezultatul a fost anunțat la 9 octombrie. Prima ședință a Bundestagului nou ales va avea loc în termen de cel mult 30 de zile de la alegeri.

Sursa: www.fr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...