Cum să obții un credit ipotecar (Baufinanzierung) în Germania?

În cazul creditului ipotecar în Germania, lunar se plătește nu doar dobânda, ci se rambursează și o parte din capital. Această rambursare ar trebui să fie de cel puțin 1%, dar mai bine de 2% anual. Este bine ca contractul de credit ipotecar să prevadă posibilitatea de plăți suplimentare. În acest caz creditul poate fi rambursat mai repede, mai ales dacă situația voastră financiară este mai bună decât v-ați fi așteptat. Este de asemenea avantajos ca rambursarea anticipată să nu genereze costuri suplimentare. Puteți astfel opțiune un credit de consolidare dacă acesta are o dobândă mult mai mică decât actualul credit.

În josul paginii vei găsi instrucțiuni, pas cu pas, care explică cum să soliciți o ofertă pentru credite ipotecare în Germania. Te încurajăm să le citești!

Obținerea sprijinului pentru finanțarea construcțiilor în Germania

Pentru cumpărarea sau construirea unei case, statul german, landurile și localitățile oferă diverse metode de sprijin. Dacă vrei să construiești sau să cumperi un imobil, poți primi din partea statului un ajutor financiar (KfW-Fördergelder) sau poți beneficia de un program de sprijin al landurilor și localităților. Regula generală este că primesc sprijin cei care îl solicită în termenele prevăzute. De aceea află din timp dacă poți beneficia de vreun astfel de program și care sunt regulile.

Creditul ipotecar din Germania cu asigurarea privată suplimentară de pensie (Riester)

În afara programelor de ajutor, statul german sprijină viitorii proprietari ai unei locuințe prin intermediul „Wohn-Riester”. Este vorba de faptul că o casă poate însemna la bătrânețe siguranță financiară. Statul sprijină această formă de asigurare la pensie, plătind subvenții și oferind reduceri de impozite – similar cu contractul standard Riester. Dacă vreți să construiți sau să cumpărați o casă, puteți folosi capitalul economisit prin contractul Riester ca avans pentru finanțarea tranzacției. Poți verifica cu ajutorul unui consultant financiar specializat în locuințe dacă Wohn-Riester este alegerea potrivită pentru voi. Atunci când solicitați o ofertă de credite ipotecare în Germania, despre care scriem mai departe, veți fi contactați de un consultant financiar, cu care puteți discuta toate aspectele (inclusiv Riester) și care vă poate răspunde la orice întrebare.

Documente necesare pentru obținerea unui credit ipotecar în Germania

Dacă vreți să construiți sau să cumpărați o casă sau un apartament, pentru obținerea creditului ipotecar veți avea nevoie de o mulțime de documente importante. În cazul construirii unei locuințe, instituția de credit va solicita următoarele documente:

 • Proiectul construcției
 • Descrierea construcției
 • Devizul de construcție
 • Dovada asigurării de incendiu
 • Extras de carte funciară
 • Copii legalizate
 • Confirmarea contribuției financiare proprii planificate și a fondurilor împrumutate

De asemenea, în cazul achiziționării unei case sau apartament, în Germania cumpărătorul trebuie să depune, printre altele, următoarele documente:

 • Prospectul de vânzare
 • Descrierea construcției
 • Copia contractului de vânzare-cumpărare
 • Extras de carte funciară
 • Devizul de cheltuieli
 • Dovada asigurării de incendiu
 • Confirmarea contribuției financiare proprii planificate și a fondurilor împrumutate
 • Exemplu/plan de finanțare pentru cumpărarea unui apartament

Pentru cumpărarea și renovarea unui apartament, investitorul are nevoie în total de 200.000 de euro. Un avans de 20%, adică 40.000 de euro pot fi obținuți din contul de economii pentru construcții. Restul de 160.000 de euro pot fi împrumutați de la o instituție de credit. Exemplu: clientul alege creditarea pe 20 de ani cu dobândă fixă și după cei 20 de ani vrea să aibă creditul achitat în întregime. La o rată nominală a dobânzii de 5,16%, rambursarea anuală a capitalului este de 2,87%, dacă clientul vrea să achite întregul credit după 20 de ani. În această situație, clientul plătește lunar, timp de 20 de ani, o rată de 1.070,27 euro (dobândă și plata capitalului). Anual trebuie deci să plătească 12.843,20 euro, pentru achitarea creditului. Pentru că dobânzile au fost în 2016 mai scăzute, alte metode de finanțare ar fi fost mai avantajoase în acest caz.

Cum să obții un credit ipotecar în Germania?

Dacă vă interesează obținerea finanțării pentru construirea unei case sau cumpărarea unui apartament, puteți contacta Tarifcheck, o companie parteneră Check24. După completarea formularului de mai jos, veți fi contactați de un consultant care vă va prezenta cele mai avantajoase oferte la momentul respectiv – totul fără nicio obligație.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...