Renania-Palatinat – Închisoare pe viață pentru un bărbat acuzat de uciderea unor polițiști la Kusel

Andreas S. a împușcat mortal o polițistă și pe colegul acesteia la începutul anului, în timpul unui control rutier. Tribunalul districtual din Kaiserslautern l-a găsit astăzi vinovat.

Sentință: închisoare pe viață

Acuzatul Andreas S. a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a doi ofițeri de poliție în apropiere de Kusel, în Renania-Palatinat, la sfârșitul lunii ianuarie. Miercuri, Tribunalul districtual din Kaiserslautern a descris gradul de vinovăție al acuzatului ca fiind deosebit de ridicat. Astfel, eliberarea bărbatului de 39 de ani după 15 ani de închisoare este considerată imposibilă.

În timpul nopții, o aspirantă de 24 de ani și un comisar de poliție cu cinci ani mai în vârstă decât ea au fost uciși cu focuri de armă în cap în timpul unei crime pe un drum districtual izolat din vestul Palatinat. Crima sângeroasă comisă în timpul unui control al unui vehicul a provocat groază în toată Germania.

Florian V. a fost găsit vinovat de complicitate la braconaj

Acuzarea presupune că principalul inculpat a încercat să acopere prin fapta sa braconajul în scop lucrativ. În momentul comiterii infracțiunii, se pare că în dubă se aflau 22 de cerbi și căprioare proaspăt împușcați.

Instanța districtuală l-a găsit pe coacuzatul Florian V. vinovat de complicitate la braconaj comercial. Cu toate acestea, s-a abținut de la impunerea unei sentințe deoarece bărbatul de 33 de ani a depus deja o mărturie amplă înainte de începerea procesului. În acest fel, a contribuit la explicarea crimei. Bărbatul ar fi participat la curățarea urmelor, dar nu a tras. Ambii bărbați au fost arestați în landul vecin, Saarland Palatinat, la scurt timp după comiterea infracțiunii.

Povara mare a vinovăției

La pronunțarea sentinței, instanța a admis cererea procurorului. Acuzarea a susținut că infracțiunea a îndeplinit mai multe caracteristici ale crimei și a fost de „natură executivă” – gradul de vinovăție al acuzatului a fost deosebit de ridicat.

Apărarea a făcut apel la o „sentință justă”, fără o cerere specifică. În opinia lor, fapta „nu a fost o crimă, ci cel mult o vătămare corporală soldată cu moartea”. Sentința nu este încă definitivă.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...