Decizie a tribunalului din Munchen: refugiații trebuie să se mute din casa închiriată

Refugiații pe care un bărbat din Gräfelfing i-a primit în casa sa închiriată nu mai pot locui acolo împotriva dorinței proprietarilor, a decis tribunalul districtual din München. Bărbatul a vrut să obțină permisiunea prin mijloace legale, dar instanța a respins cererea.

Curtea: nu există un interes legitim

O persoană care dorește să subînchirieze o parte din spațiul de locuit închiriat sau să îl „ofere gratuit unor terți” are, într-adevăr, dreptul de a obține acordul proprietarilor în anumite circumstanțe – de exemplu, atunci când chiriașul nu își mai poate permite să închirieze apartamentul sau când cineva urmează să se mute pentru îngrijire. Cu toate acestea, în toate aceste cazuri, trebuie să fie vorba de chiriașul însuși și nu de terți, a declarat instanța districtuală. Concluzia a fost că rezidentul din Gräfelfing nu a avut un „interes legitim” în obținerea consimțământului proprietarilor.

Văduvul a invocat motive umanitare. El și cei doi copii ai săi au la dispoziție 240 de metri pătrați de spațiu de locuit, motiv pentru care a primit în primăvară o femeie de 74 de ani și pe nepoata ei de 15 ani din Ucraina.

Legătură puternică

De atunci, între cele două familii s-a dezvoltat o legătură puternică, subliniază asociația de locatari. Un locuitor din Gräfelfing a organizat ajutor psihologic pentru o fată de 15 ani care a fost traumatizată de război și de moartea mamei sale. Bunica, în vârstă de 74 de ani, ajută la îngrijirea copiilor văduvului și la administrarea gospodăriei.

Proprietarii, care locuiesc într-o casă învecinată, au precizat că, din cauza experiențelor negative din trecut, au precizat deja, la semnarea actualului contract de închiriere, că doresc liniște absolută și că nimeni altcineva nu se poate muta în casa chiriașului lor. Inițial, aceștia au fost de acord să accepte refugiații, deoarece știau că vizitele scurte nu erau permise. Cu toate acestea, după ce au trecut opt săptămâni, nu mai erau dispuși să tolereze acest lucru.

Asociația de locatari intenționează să întreprindă noi acțiuni în justiție

Chiriașul a fost sprijinit în procedurile în curs de către asociația de locatari din München, care a acoperit costurile legale. Pentru asociație, ajutorul umanitar este cu siguranță un interes legitim.

Potrivit președintei sale, Beatrix Zurek, verdictul, care a fost pronunțat marți la tribunalul districtual din München, nu este dramatic doar pentru cele două femei ucrainene: „Ar putea însemna că mulți alți refugiați, a căror situație este deja destul de dificilă, vor trebui să se întoarcă și ei în adăposturi.” Zurek a dat asigurări că asociația va face probabil recurs după ce va analiza motivele verdictului.

Sursa: www.br.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...