Conferința de presă a lui Lauterbach și Wieler: „Nu excludem un blocaj dur în noul an”

Sâmbătă a avut loc o conferință de presă la care au participat ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, directorul Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, și Andreas Gassen, președintele consiliului de administrație al Asociației Naționale a Medicilor din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Publice.

„Trebuie să ne așteptăm la un al cincilea val”

Noul val de infecții cu coronavirusuri cauzate de noua variantă Omicron nu mai poate fi oprit, a declarat ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, în cadrul unei conferințe. Infecțiile cu varianta Delta sunt treptat sub control. „Cu toate acestea, trebuie să ne așteptăm cu siguranță acum la un al cincilea val. Toate acestea se datorează variantei Omicron, care se răspândește rapid.

Lauterbach a subliniat, de asemenea, importanța vaccinării de rapel, deoarece, potrivit experților, Omikron poate ocoli protecția după numai două doze de vaccin. După o doză de rapel, între 70 și 80% dintre persoane ar fi protejate împotriva infecției simptomatice. Potrivit lui Lauterbach, pentru a continua să se administreze vaccinurile de rapel cu o frecvență ridicată, acestea ar trebui să fie administrate și la începutul anului și în timpul sărbătorilor.

Președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a făcut un apel la prudență în perioada sărbătorilor de Crăciun. Cel mai important lucru, a spus el, este să se limiteze contactele personale. „Crăciunul nu ar trebui să fie scânteia care să aprindă focul Omicron”, a spus Wieler. De asemenea, ar trebui evitate călătoriile care nu sunt esențiale. Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, i-a îndemnat pe oameni să se testeze și să sărbătorească de Crăciun doar într-un grup restrâns. Deși sărbătorile nu reprezintă o provocare epidemiologică deosebită, se recomandă totuși prudență, a subliniat el.

Lauterbach și Wieler în blocaj

Karl Lauterbach și Lothar Wieler au abordat, de asemenea, subiectul unei noi închideri și au spus că nu se poate spune încă în mod clar dacă vor fi puse în aplicare „planuri de urgență”. Totuși, chiar înainte de conferința de presă, Lauterbach a declarat că „nu excludem nimic. Luăm totul în considerare, dacă este necesar”.

Președintele Institutului Robert Koch, Wieler, a fost de acord cu opinia lui Lauterbach. Este imposibil de prevăzut când va fi necesară o închidere. Este necesară o reevaluare constantă a situației coronavirusurilor. Afirmația că ar fi necesară o închidere dură în ianuarie ar fi o pură speculație, a spus Wieler. Niciunul dintre ei nu exclude o închidere în noul an.

sursa: www.fr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...