Steinmeier a respins-o pe Merkel: „În numele poporului nostru, vă mulțumesc”

Președintele german Frank-Walter Steinmeier (65 de ani) a demis-o marți seara pe Angela Merkel (67 de ani, CDU) din funcția de cancelar.

La Palatul Bellevue, Steinmeier i-a înmânat Angelei Merkel actul de demitere a acesteia din funcția de șef al guvernului după patru mandate. Miniștrii din cabinetul ei au fost, de asemenea, demiși oficial marți seară.

Cu toate acestea, cancelarul Merkel și miniștrii săi nu au ieșit încă complet de la guvernare. Chiar și după demisia ei, guvernul federal va rămâne într-o poziție interimară până la alegerea unui nou cancelar și a unor noi miniștri. Aceste alegeri urmează să aibă loc la începutul lunii decembrie.

Steinmeier îi mulțumește lui Merkel pentru cei 16 ani de cancelarie

Președintele federal și-a exprimat respectul și aprecierea față de guvernul demisionar în timpul demisiei sale de la Palatul Bellevue. El i-a adus un omagiu special lui Merkel pentru cei 16 ani de cancelarie.

Steinmeier l-a lăudat pe cancelar ca pe o figură care a modelat istoria Germaniei. În cei 16 ani de mandat, Merkel a supraviețuit multor crize, a câștigat încrederea cetățenilor și, în același timp, a obținut recunoaștere internațională, respect și chiar afecțiune pentru Germania.

A spune că mandatul trecut a fost „plin de provocări” nu se apropie nici pe departe de sarcinile care au trebuit îndeplinite”, a declarat președintele federal. Pandemia de coronavirus, în special, a solicitat foarte mult de la guvern. O altă provocare a fost polarizarea crescândă a societății.

„În numele poporului nostru, vă mulțumesc”

Președintele Steinmeier și-a încheiat discursul mulțumindu-i Angelei Merkel: „În numele națiunii noastre, vă mulțumesc și vă urez tot ce este mai bun pentru viitor. El a urat succes actualului guvern federal interimar și o „mână fericită în continuare”.

Din punct de vedere pur juridic, guvernul interimar poate acționa în același mod ca un guvern normal. Acesta poate înainta legi și chiar un nou buget Bundestagului. Miniștrii își păstrează, de asemenea, competențele. Cu toate acestea, în mod tradițional, guvernul federal interimar face dovadă de reținere pentru a nu limita spațiul de manevră al unui viitor cabinet.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...