Grădinăritul în Germania – costuri și cele mai importante informații!

Grădinăritul în solarii este una dintre activitățile preferate ale oamenilor de toate vârstele și ale familiilor pe tot parcursul anului. Grădinăritul în solarii a devenit recent o activitate foarte la modă printre așa-numiții hipsteri și oameni de afaceri. Combinarea plăcutului cu utilul și cultivarea propriilor legume și fructe naturale, fără chimicale, este, de asemenea, un beneficiu suplimentar al unei parcele de grădină.

Cum poți să devii proprietar de solarii în Germania și să te bucuri de propriile fructe și legume? Închiriați, cumpărați, închiriați? Răspunsul la aceste întrebări și la alte întrebări îl puteți găsi în articolul nostru. Sunteți foarte bineveniți!

Locuințe în Germania – închiriere (Miete) sau leasing (Pacht)?

Din păcate, în Germania nu puteți închiria o parcelă în același mod în care închiriați un apartament, o casă de vacanță sau o mașină. În acest caz, puteți închiria o parcelă (Parzelle) numai la una dintre asociațiile comunitare de alocare a terenurilor (Kleingartenverein). Pentru a dobândi dreptul de a închiria, este obligatorie aderarea la o astfel de asociație. După ce v-ați înscris și ați plătit taxa de membru, începe perioada de așteptare pentru alocarea parcelei. Perioada de așteptare pentru o alocație de vis poate fi foarte lungă, de la câteva săptămâni până la câteva luni în orașele mari. În zonele metropolitane precum München, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart sau Berlin există liste de așteptare deosebit de lungi pentru asociațiile de alocare a locuințelor.

Cât costă închirierea unei grădini în Germania?

Potrivit Asociației Federale a Iubitorilor Germani de Grădină, sau Bundesverband Deutscher Gartenfreunde, taxa anuală pentru grădină este în medie de 17 cenți pe metru pătrat. În plus, există o cotizație de membru al asociației de loturi (Kleingartenverein), electricitate (majoritatea loturilor au un foișor cu utilități conectate), taxe municipale (eliminarea deșeurilor, apă și canalizare) și asigurare. În funcție de mărimea lotului, trebuie să vă gândiți la costuri de 150-400 de euro pe an, în funcție de bundesland și de asociația de alocare.

Abstand, adică chiria pentru chiriașul anterior

Atunci când închiriați o parcelă într-o asociație, nu primiți o parcelă goală. Este întotdeauna o grădină, unde proprietarul anterior a construit un foișor sau o terasă acoperită, unde se află un mic șopron cu unelte, pomi fructiferi și straturi de flori și legume. În acest caz, trebuie să plătiți o compensație (Abstand) chiriașului anterior pentru casa de vară (Laube), echipamentul de grădină (Gartengeräte) și plantarea (Bepflanzung). Abstandul mediu este cuprins între 2.000 și 3.000 de euro, deși există și cazuri de 10.000 de euro pentru parcele extrem de bine întreținute, cu foișoare frumoase cu terasă, zonă de grătar, toate uneltele de grădină, mașină de tuns iarba și ferăstrău electric pentru gard viu.

Reglementări pentru a deține o parcelă în Germania

Grădina de zarzavaturi aparține unei asociații, iar chiriașul are doar un drept de folosință asupra acesteia și, prin urmare, trebuie să respecte anumite reguli. Acestea sunt prevăzute în Legea privind grădinile de lotizare, sau Bundeskleingartengesetz (pe scurt BKleingG). Această lege definește cu strictețe suprafața maximă a unei parcele de lotizare (nu poate fi mai mare de 400 m2) și suprafața utilă a unui foișor (nu mai mult de 24 m2, inclusiv acoperișul). În cazul în care grădina parcelei este mai mică de 200m2, foișorul poate avea o suprafață maximă de până la 18m2.

În plus, legea prevede că deținerea unei grădini de zarzavaturi are un scop recreativ și este destinată cultivării neprofitabile de fructe, legume și plante ornamentale exclusiv pentru nevoile proprii. Conform unei hotărâri a Curții Federale Germane (Bundesgerichtshof), se aplică o reglementare juridică suplimentară: cel puțin o treime din parcelă trebuie să fie utilizată pentru cultivarea legumelor și fructelor pentru uz personal, o treime din parcelă poate fi ocupată de un foișor, o terasă și alei, iar ultima treime din parcelă poate fi utilizată pentru cultivarea de plante ornamentale, gazon și decorațiuni de grădină.

Regulamentele proprii ale asociațiilor de lotizări, sau Vereinssatzung

Unele asociații de alocare a terenurilor stabilesc reguli suplimentare pentru membrii lor. Astfel, aproape toate asociațiile permit grătarele pe lot, dar interzic aprinderea unui foc deschis (Lagerfeuer). Nu este permisă construirea unui bazin de apă de agrement din zidărie pe aceste parcele. Unele asociații interzic, de asemenea, iazurile decorative, fântânile sau bazinele. De asemenea, este interzisă clorinarea apei. Deși chiriașul sau membrii familiei pot petrece noaptea în foișor, acesta nu poate fi închiriat ca locuință sau ca parte a unui AirB&B. De asemenea, foișorul nu trebuie să aibă caracterul unei reședințe permanente. Există, de asemenea, reguli privind prezența animalelor de companie pe parcelă, tipul de plante și arbuști cultivate, înălțimea gardurilor vii și a copacilor, precum și tipul de gard viu și înălțimea acestuia.

Grill și petrecere pe o parcelă în Germania

Petrecerile și grătarele cu familia sau prietenii pe un teren sunt permise cu condiția să se folosească un grătar sigur. Nu este permisă aprinderea unui foc de tabără sau a unui foc deschis. În cazul petrecerilor mai mari sau mai zgomotoase, este important să vă informați cu privire la regulile referitoare la orele de prânz și de seară/noapte. Unele asociații pot avea o interdicție la amiază, între orele 13.00 și 15.00, în timpul căreia sunt interzise, printre altele, adunările sociale, muzica tare, tunsul gazonului cu o mașină de tuns iarba electrică sau pe benzină și tunderea gardurilor vii cu foarfeci electrice. Orele de liniște seara sau noaptea se pot aplica începând cu ora 20:00, iar în unele zile, de exemplu, vineri seara doar de la ora 22:00.

Sejururi de noapte pe un teren în Germania

În cazul înnoptării pe o parcelă de teren, este permisă înnoptarea într-un foișor în timpul weekendurilor, al sărbătorilor sau al vacanțelor. În conformitate cu legislația germană, foișorul nu trebuie să fie de natură să indice o reședință permanentă. De asemenea, este interzisă închirierea foișoarelor către terți. Acest lucru înseamnă că nu este permisă instalarea încălzirii centrale într-o casă de vară, a unei antene parabolice, a unui televizor prin cablu sau a unei conexiuni la internet. În majoritatea loturilor este interzisă montarea unui cort pe parcelă.

Participarea la o asociație de loturi

Închirierea unei parcele implică, de asemenea, participarea la viața asociației, sau Teilnahme am Vereinsleben. Aderarea la o asociație de loturi înseamnă că vă identificați în mod voluntar cu ideea de comunitate și cu disponibilitatea asociată de a ajuta vecinii, toleranța și sociabilitatea. Dacă vă place să vă cultivați propriile legume și fructe nepoluate, dacă vă interesează grădinăritul și aveți o pasiune pentru plante, „Grüner Daumen” în germană, și dacă vă place să vă petreceți timpul liber în aer liber, indiferent de vreme, atunci un lot este locul ideal pentru dumneavoastră, și nu doar în timpul vacanței de vară.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...