5.000 de persoane au manifestat la Munchen – poliția nu a reușit să controleze mulțimea

Aproximativ 5.000 de persoane au protestat miercuri seară la Munchen împotriva vaccinării obligatorii, potrivit poliției. Cei mai mulți dintre manifestanți s-au adunat pe Ludwigstraße, între Siegestor și Altstadtring. Aproximativ 500 de polițiști au sosit la fața locului și au părut inițial copleșiți.

Inițial, demonstrația era programată să înceapă în fața clădirii principale a universității, dar a fost interzisă de către departamentul administrativ al districtului. Organizatorii și-au anulat oficial mitingul, dar pe internet au existat apeluri la „plimbare” în centrul orașului.

„Scene haotice” în incinta universității

La scurt timp după ora 18.00 au avut loc „scene haotice” în incinta universității. Sute de oameni au ieșit de pe trotuare pe carosabil, iar Schellingstraße și, mai târziu, Ludwigstraße au fost rapid complet sub control. La început, nu a existat aproape nicio prezență a poliției în apropierea universității. Cerințele obișnuite pentru demonstrații, și anume obligația de a purta măști și de a păstra o distanță de un metru și jumătate, nu au fost respectate de aproape nimeni; oamenii s-au apropiat rapid unii de alții, iar poliția i-a lăsat.

„Nu dictaturii”

„Pace, libertate, nu dictaturii”: acest slogan a fost scandat din nou și din nou, și: „Rezistența”. Mulți oameni aveau fluierături cu ei, iar unele obiecte pirotehnice au fost de asemenea declanșate. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că atmosfera a fost încinsă. A fost imposibil să se controleze mulțimea, deoarece nu existau persoane de contact în ea. Când situația de pe Ludwigstraße s-a calmat în jurul orei 20.00, grupuri mai mici de protestatari au continuat să se deplaseze prin centrul orașului, fiind urmăriți de poliție.

Orașul München a repartizat protestatarii la Theresienwiese și a permis participarea a maximum 2.000 de persoane, cu obligativitatea folosirii măștilor și a distanței. Organizatorii au calificat aceste condiții drept „inacceptabile” și „inumane” și au anulat protestul planificat. În același timp, ei au semnalat într-un comunicat că protestul ar putea scăpa de sub control. „Frustrarea și dezamăgirea sunt de înțeles”, au spus ei. Aceștia vor să „influențeze oamenii astfel încât totul să decurgă pașnic miercuri”. Aceștia au adăugat că acest lucru va fi, totuși, extrem de dificil în această atmosferă încinsă.

sursa: www.sueddeutsche.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...