Virologul Stöhr este plin de optimism: „Sfârșitul pandemiei se apropie”

Incidența de șapte zile a coronavirusului în Germania a atins cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei. Potrivit Institutului Robert Koch, valoarea a crescut la 528,2 luni, 17 ianuarie. În ciuda acestui fapt, numărul pacienților cu COVID-19 aflați în unitățile de terapie intensivă este în continuă scădere. Pentru virusologul Klaus Stöhr, acesta este un motiv de optimism. Într-un interviu pentru ntv, el a declarat: „Sfârșitul pandemiei se apropie”.

Infecția după vaccinare o cale de ieșire dintr-o pandemie?

Cu toate acestea, experții avertizează asupra unui număr extrem de mare de noi cazuri de infecție în următoarele săptămâni. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), de exemplu, a avertizat recent că peste jumătate din populația Europei ar putea fi infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în termen de două luni. „Și aceasta ar putea fi calea de ieșire dintr-o pandemie pentru toată lumea, în special pentru cei vulnerabili: să se vaccineze și astfel să fie mai bine protejați mai târziu în cazul unei infecții inevitabile” – Stöhr comentează previziunile OMS într-un interviu pentru ntv. El a adăugat că încă de la începutul pandemiei a fost clar că, în timp, toată lumea va fi infectată.

Vaccinarea împotriva coronavirusului joacă un rol important în acest sens. Potrivit virusologului, vaccinarea și infecția ulterioară vor duce la o imunitate pe termen lung. Un vaccin de rapel în toamnă ar fi recomandat doar pentru grupurile cele mai vulnerabile.

Lauterbach: Omicron nu înseamnă sfârșitul pandemiei

Cu toate acestea, experți precum ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbauch, avertizează asupra riscului de infectare, mai ales în cazul persoanelor nevaccinate. „O persoană nevaccinată care se infectează acum cu varianta Omicron nu va avea prea multă protecție împotriva altor variante în toamnă”,” – Politicianul a avertizat duminică pe Twitter.

Sursa: www.rtl.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...