Joia viitoare, de Înălțarea Domnului: ce drumuri din Germania este mai bine să evitați în weekendul prelungit pentru a nu fi blocați în trafic!

Mulți germani profită de weekendul prelungit care începe pe 26 mai, Ziua Înălțării, pentru a pleca într-o scurtă vacanță. Prin urmare, șoferii trebuie să fie pregătiți pentru un trafic crescut în această perioadă. Clubul automobilistic german ADAC se așteaptă ca traficul să fie semnificativ mai mare decât în ultimii doi ani, deoarece restricțiile de călătorie între diferitele landuri germane introduse în legătură cu pandemia de coronavirus nu mai sunt în vigoare.

Mai ales pe autostrăzile din orașele mari poate fi aglomerat. O complicație suplimentară poate fi reprezentată de numărul mare de lucrări rutiere în curs de desfășurare în Germania – în prezent există peste o mie de astfel de șantiere.

ADAC avertizează că se formează ambuteiaje pe drumurile germane începând de miercuri

Pentru a putea petrece cât mai mult timp posibil la destinația de vacanță, majoritatea turiștilor vor pleca deja miercuri după-amiază, adică pe 25 mai. Prin urmare, ADAC se așteaptă la o creștere a traficului pe șosele în acea zi, între orele 13:00 și 19:00. Acest lucru este valabil în special pentru următoarele state federale: Berlin, Bremen, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Saxonia, Schleswig-Holstein și Turingia, deoarece vinerea de după Înălțare este oficial liberă de școală în aceste țări.

Cu toate acestea, și în alte state federale mulți oameni își iau zi liberă pentru a-și prelungi weekendul. În plus, este probabil ca mulți șoferi din Hamburg și Saxonia-Anhalt să fie pe șosele, deoarece în aceste două state se încheie vacanța de o săptămână.

Valul de retururi va atinge probabil apogeul duminică după-amiază. Pe de altă parte, vineri ar trebui să fie relativ liniște pe drumurile principale din Germania.

Aceste tronsoane de drumuri vor înregistra probabil cele mai mari blocaje de trafic din Germania în weekendul prelungit care începe de Ziua Înălțării:

 • drumuri principale care duc spre și dinspre orașele de coastă
 • în aglomerații urbane cum ar fi: Hamburg, Berlin, Köln, Frankfurt, Stuttgart, München
 • A1 Köln – Dortmund – Bremen – Hamburg – Lübeck
 • A2 Berlin – Hanovra – Oberhausen – Dortmund
 • A3 Emmerich – Oberhausen – Köln – Frankfurt – Würzburg – Nürnberg
 • A4 Kirchheimer Dreieck – Erfurt – Chemnitz – Dresda
 • A5 Hattenbacher Dreieck – Darmstadt – Karlsruhe
 • A6 Heilbronn – Nuremberg
 • A7 Hamburg – Hanovra și Würzburg – Füssen/Reutte
 • A7 Hamburg – Flensburg
 • A8 Stuttgart – München – Salzburg
 • A9 München – Nürnberg
 • A10 Berliner Ring
 • A40 Venlo – Duisburg – Essen – Dortmund
 • A43 Wuppertal – Recklinghausen – Münster
 • A61 Mönchengladbach – Koblenz – Ludwigshafen – Mönchengladbach
 • A81 Stuttgart – Singen
 • A93 Inntaldreieck – Kufstein
 • A95 /B 2 München – Garmisch-Partenkirchen
 • A99 Autobahnring München (autostrada de centură din München)

Însă călătorii trebuie să fie pregătiți pentru dificultăți de trafic nu numai în Germania. Ziua Înălțării este, de asemenea, o sărbătoare publică în Austria și Elveția. Acest lucru va fi vizibil în special pe drumurile de acces către lacurile din Carintia, regiunea Salzkammergut, lacul Neusiedl și zonele de agrement din cantoanele elvețiene Ticino și Valais. De asemenea, trebuie planificate perioade de condus ceva mai lungi pentru rute precum cele care duc spre Valea Rinului sau spre Pasul Fernpass.

Potrivit ADAC, opririle la frontieră nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute, atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară.

Când este cel mai bun moment pentru a merge la o benzinărie?

Cei care și-au planificat vacanța în zilele următoare ar trebui să aleagă și momentul potrivit pentru a se realimenta. Este recomandabil să evitați realimentarea în dimineața zilei de plecare. Este mai bine să o faceți în seara precedentă, între orele 18.00 și 19.00 sau 20.00 și 22.00. Potrivit ADAC, în acest fel puteți economisi până la zece cenți pe litru de combustibil.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...