Sindicatul polițiștilor germani: Numărul migranților va crește semnificativ în următoarele luni

Sindicatul polițiștilor germani (în germană: Gewerkschaft der Polizei, GdP) presupune că numărul refugiaților care vor ajunge în Germania va crește semnificativ în următoarele luni. Președintele GdP, Andreas Roßkopf, a declarat într-un interviu acordat publicației Neue Osnabrücker Zeitung că, în prezent, se înregistrează în jur de 1.500 de treceri ilegale de frontieră pe săptămână. În opinia sa, situația nu se va opri aici. Odată cu sosirea lunilor mai calde ale anului, numărul migranților va crește.

Andreas Roßkopf: Frontierele externe ale UE ar trebui să fie mai bine securizate

El a adăugat că multe dintre aceste persoane ajung la frontierele germane prin intermediul activităților unor grupuri organizate implicate în mod profesionist în traficul de migranți.

Sindicalistul solicită un echipament tehnic mai bun pentru poliția federală. El a menționat drone, camere de luat vederi și vehicule mai moderne. În opinia sa, însă, nu este posibilă introducerea unor controale permanente la frontiere, din cauza lipsei de ofițeri suficienți pentru a îndeplini această sarcină. În schimb, frontierele externe ale UE ar trebui să fie mai bine securizate, consideră Roßkopf.

Președintele Bundestagului cere mai mult sprijin pentru municipalități

Președintele Bundestag-ului, Bärbel Bas, s-a pronunțat la sfârșitul săptămânii în favoarea unui sprijin mai mare pentru municipalități în ceea ce privește primirea refugiaților. „Acum trebuie să sprijinim mai puternic mai ales acele municipalități care sunt deosebit de împovărate atunci când vine vorba de găzduirea refugiaților. Este vorba despre locuințe, locuri de școală și despre întrebarea cum vor fi rambursate localitățile, cum ar fi orașul meu natal, Duisburg.” În opinia sa, nu ar trebui să se întâmple ca municipalitățile să transfere fonduri către refugiați și să economisească pe alte sarcini.

Municipalitățile cer o strategie pe termen lung din partea guvernului federal și a guvernelor landurilor în ceea ce privește primirea refugiaților în Germania. Un summit pe această temă cu cancelarul german Olaf Scholz (SPD) este programat pentru 10 mai.

Sursa: Die Welt

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...