Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a fost de acord să majoreze salariul minim legal la 12 euro pe oră în cursul acestui an. Acest lucru reiese din proiectul de lege, care este disponibil pentru RTL/ntv. În prezent, salariul minim în Germania este de 9,82 euro brut pe oră.

Potrivit proiectului de lege, salariul minim mai mare va intra în vigoare de la 1 octombrie 2022. Aproximativ 6,2 milioane de cetățeni vor beneficia de el. „Este o chestiune de dreptate și de respect”,” – Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil, a declarat vineri seară, în prima sa declarație în cadrul emisiunii „RTL Aktuell”.

Heil: Salariul minim nu costă locuri de muncă

Într-un interviu pentru RTL-Aktuell, Heil a respins îngrijorările că un salariu minim mai mare ar putea duce la pierderea de locuri de muncă. În opinia sa, salariul minim nu numai că nu va dăuna pieței muncii, dar este de fapt o chestiune de justificare economică. „Salariile mai mari, mai ales în acest domeniu, înseamnă și o putere de cumpărare mai mare.” De asemenea, Heil nu se așteaptă la o creștere a prețurilor de consum. În prezent, inflația este determinată în principal de costurile ridicate ale energiei, a spus acesta. „Deocamdată, acest lucru nu are nicio legătură cu salariul minim.”

Salariul minim ar trebui să asigure mai bine mijloacele de trai

În proiectul de lege al lui Heil se arată că aproximativ patru milioane de persoane au beneficiat de salariul minim legal de la introducerea acestuia în 2015. Nu s-au pierdut locuri de muncă din această cauză și nici competitivitatea întreprinderilor nu a avut de suferit. În plus, coaliția aflată la putere în Germania arată cu degetul spre alte țări: „În comparație cu alte țări europene, salariul minim german este sub medie.

În contextul creșterii costurilor de trai și de locuință, guvernul federal este îngrijorat de faptul că salariul minim actual nu asigură un salariu de subzistență adecvat pentru un angajat cu normă întreagă. Chiar și un loc de muncă cu un salariu mic ar trebui să fie suficient pentru ca lucrătorii cu normă întreagă să participe la viața socială și să se protejeze de sărăcie la bătrânețe.

SPD și Verzii, în special, au promis în timpul campaniei electorale pentru Bundestag o creștere la 12 euro. Cancelarul Olaf Scholz a descris întotdeauna acest proiect ca fiind unul dintre cele mai importante.

Patronii germani amenință cu procese

Până în prezent, o așa-numită comisie pentru salariul minim a fost responsabilă pentru stabilirea nivelului salariului minim. Reprezentanții angajatorilor și ai angajaților iau decizii în cadrul comisiei, independent de politicieni. Actualul guvern federal ocolește acum această procedură ca o excepție pentru a crește semnificativ salariul minim într-o singură etapă. Proiectul de lege prevede: „Odată cu creșterea unică a salariului minim la 12 euro brut pe oră de lucru, acest instrument va fi dezvoltat în continuare, astfel încât, pe viitor, aspectul participării sociale să fie luat în considerare mai mult la stabilirea salariului minim.” În viitor, comisia va decide din nou asupra salariului minim.

Sindicatele patronale critică faptul că este pentru prima dată când politica modifică în mod independent salariul minim. Aceștia subliniază că autonomia în negocierile colective este consacrată în Legea fundamentală. Angajatorii germani amenință cu procese împotriva acestei legi.

Sursa: www.rtl.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...